Es preestrena el documental 'La muntanya' amb els seus protagonistes


  • Comparteix:

Moment de la projecció del documental

Moment de la projecció del documental

'La muntanya, crònica de la construcció d'un poble' s'ha vist per primera vegada aquest divendres en una preestrena que ha omplert el Casal de les Planes amb els protagonistes d'aquest documental sobre el districte. L'audiovisual, dirigit per Laia Manresa, relata 60 anys d'història del barri i és un homenatge a la lluita dels primers pobladors de les Planes.

El documental és una producció de l'Ajuntament amb Cugat.cat. Els veïns de les Planes es converteixen, així, en els protagonistes de la història del barri, a través del seus testimonis amb els quals es construeix un mosaic de relats molt diversos que retraten la vida de les Planes, des dels primers habitants que van construir les primeres cases a la dècada del 1950 fins a la recent revitalització del districte gràcies al Pla de Barris, passant per la lluita per la legalització urbanística.

La directora de la producció, Laia Manresa, ha explicat a Cugat.cat que vol, així, retratar el barri i retre homenatge als seus habitants.

Laia Manresa

M'agradaria que arribés la voluntat que hi ha darrere del projecte de retratar el barri i retre homenatge a la gent que ha construït amb molt esforç un espai on viure.


Amb aquesta mateixa voluntat, la preestrena també ha donat el protagonisme als veïns, que han tingut, fins i tot, un 'photocall' on retrar-se durant la primera projecció del documental. Els veïns s'ha mostrat satisfets amb el projecte i han destacat algunes de les característiques que fan especial el barri com la seva gent, l'orografia i els seus inicis.

Veïns

Vivim en un lloc ideal perquè és com un jardí. / Abans teníem mala fama però ara donem molta estima, respecte i molta unió. / És l'únic barri que tenim i l'hem de tractar amb amor. / Quan vam arribar no hi havia res.


Aquesta primera projecció ha aplegat aquest divendres al Casal de les Planes un centenar de persones, entre elles el president del consell de de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana. L'estrena al públic tindrà lloc als Cinemes de Sant Cugat el diumenge 22 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.