Els equipaments culturals han rebut més d'1,3 milions de visites en quatre anys


Temes relacionats

L'Ajuntament assumeix el deute del CPA a canvi de l'ús públic del teatre (25/feb/15)

L'escola CreaNova presenta en societat el seu projecte a Sant Cugat (20/feb/15)

La Biblioteca de Volpelleres entrarà en funcionament després de Setmana Santa (10/feb/15)

L'Ateneu gestionarà la Casa Jaumandreu de forma indefinida (10/feb/15)

La Floresta tindrà una nova escola amb formació Waldorf (20/oct/14)

El Consell de Joves 13/16 participarà en l'aplicació del Pla Local de Joventut (15/oct/14)

L'Oficina Jove s'inaugura amb una forta aposta per la tecnologia (29/set/14)

El CMSC inaugura la nova seu amb l'objectiu de créixer qualitativament (27/abr/14)

L'Esbart celebra el nou local acompanyat de la cultura popular de la ciutat (15/set/13)

20 alumnes es matriculen al primer curs del campus Esart de Sant Cugat ( 6/set/13)

Gausacs vol convertir-se en una referència de la ciutat des del nou local (23/feb/13)

Mira-sol guanya un espai de lectura, estudi i documentació amb la biblioteca Pessarrodona (27/mar/11)


  • Comparteix:

Moment del balanç de mandat / Foto: Localpres

Moment del balanç de mandat / Foto: Localpres

Els equipaments culturals de la ciutat han rebut més d'1,3 milions de visites en els darrers quatre anys, una xifra que es desprèn del balanç de mandat que ha fet aquest dilluns l'equip de govern. En l'àmbit educatiu, s'ha subratllat que s'ha aconseguit preservar el model educatiu de la ciutat. Des de la regidoria de Joventut, s'ha destacat 'la pau social' assolida amb els col·lectius de joves i l'increment de serveis en aquest àmbit.

Cultura
Les biblioteques han estat l'equipament cultural amb més afluència de públic els últims quatre anys. En concret, aquests espais han rebut prop de 700.000 usuaris. La regidoria de Cultura ha destacat que un 40% dels santcugatencs tenen carnet de biblioteques i l'increment d'aquests espais a la ciutat amb la inauguració el 2011 de la Biblioteca Marta Pessarrodona i la futura obertura de la Biblioteca Miquel Batllori.

També s'han destacat els 460.000 espectadors que han passat pel Teatre-Auditori, els més de 33.500 assistents de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) i les gairebé 167.800 visites que han rebut els Museus de Sant Cugat. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha reconegut que l'àrea 'ha patit la crisi' però ha posat de manifest l'esforç de les entitats.

Xavier Escura

Hi ha hagut una retenció d'inversions previstes i un increment de l'IVA cultural que ha fet molt de mal. Tot i així, val la pena destacar que amb menys s'ha fet més.


En aquest sentit, Escura ha explicat que durant el mandat s'ha donat resposta a les necessitats d'entitats com l'Esbart, els Castellers, el Club Muntanyenc, el Centro Popular Andaluz i l'Ateneu.

Educació
En l'àmbit educatiu, la regidora Esther Salat ha apuntat que s'ha incrementat el pressupost de l'àrea i que més de 1.600 alumnes han passat pels centres escolars. Tot i això, Salat ha admès que la seva àrea ha hagut d'assumir noves necessitats, ja que han disminuït les aportacions del govern espanyol i de la Generalitat.

Esther Salat

Ens han caigut moltes aportacions de l'Estat i la Generalitat. Hem hagut d'abordar necessitats dels nostres centres, com el manteniment de l'institut Leonardo da Vinci.


A més, la regidora ha repassat els nous centres educatius que s'han instal·lat a la ciutat, entre els quals hi ha el campus Esart, l'escola Tretzevents de la Floresta i el centre Creanova, que encara està pendent d'autorització.

Joventut
L'àrea de Joventut ha assenyalat la vessant participativa de les seves polítiques i ha posat èmfasi en l'increment de serveis. També s'ha repassat la posada en marxa de la nova Oficina Jove i la creació del Consell de Joves 13-16. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha assegurat que ha estat un mandat marcat per la pau social i el diàleg amb la societat civil.

Raül Grangé

Hem anat incrementant l'oferta de serveis i no s'han generat grans conflictes. Hi ha hagut una pau social amb la societat civil. Ha estat un mandat amb molt de diàleg.


Grangé també ha posat èmfasi en la voluntat d'incorporar noves maneres de comunicar-se utilitzant les noves tecnologies i les xarxes socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.