'La Creació de Haydn' enlluerna el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'escenari del Teatre-Auditori ha quedat petit per acollir els prop de 200 participants

L'escenari del Teatre-Auditori ha quedat petit per acollir els prop de 200 participants

'La Creació de Haydn', el primer concert participatiu de la ciutat, ha pujat aquest dissabte dalt l'escenari del Teatre-Auditori de la mà de les Veus del Cor. Prop de 200 persones, entre solistes professionals, cantants amateurs, orquestres i cors, han demostrat que la celebració de la creació divina del món pot tenir també una sonoritat santcugatenca.



Sota la direcció de Xavier Pagès i Corella, la soprano Mariona Benet, el tenor Jordi Casanova i el baríton Xavier Mendoza han protagonitzat el concert més participatiu de la ciutat. Els solistes han estat acompanyats per l'Orquestra Simfònica Fusió Sant Cugat, l'Orquestra del Conservatori Municipal de Música, el Cor de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat, el Cor Aulos, el Cor Dyapason, un cor popular i el pianista Daniel Garcia.

Reunir prop de 200 persones dalt d'un escenari no és una tasca fàcil, i més quan parlem tan de solistes professionals com amateurs. El director musical del muntatge, Xavier Pagès i Corella, ha explicat a Cugat.cat que el procés que s'ha seguit per fer realiat aquest espectacle és similar al de l'argument de 'La Creació' de Joseph Haydn.

Xavier Pagès i Corella

Seguim el mateix procés que l'obra que parla de la creació i nosaltres hem anat creant tot un món de música.


Durant el muntatge, els subtítols han facilitat la comprensió de l'obra al públic i la música encisadora i agradable que caracteritza aquesta obra han centrat tota l'atenció del públic santcugatenc. Aquest cap de setmana hi ha hagut una doble funció del muntatge. Les Veus el Cor, però, ha nascut per tenir un gran futur. Si més no aquesta és la intenció, tal com ha explicat Pagès i Corella.

Xavier Pagès i Corella

Seria una pena que un projecte que és tan transversal es deixés perdre. Nosaltres lluitarem perquè això tiri endavant.


Els responsables de Les Veus del Cor no saben encara quin projecte rellevarà 'La Creació de Haydn', el que tenen clar, però, és que volen exportar aquesta experiència a ciutats veïnes per engrescar-les en el món dels concerts participatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.