La Floresta s'omple d'art per reivindicar el paisatge urbà del barri


  • Comparteix:

El projecte FesCamp ha arribat aquest diumenge al districte de la Floresta amb una jornada de dibuix urbà per reflexionar sobre el paisatge del barri. Veïns de totes les edats han tret els pinzells al carrer per dir la seva sobre l'entorn de la zona. Tots els dibuixos, que superen el centenar, es podran veure en una exposició i un mapa interactiu.La proposta d'aquest cap de setmana ha estat organitzada per FesCamp i El Senglar Cultural de la Floresta.

L'art s'ha expandit aquest diumenge per tot el barri de la Floresta per dibuixar-hi els racons més emblemàtics. L'artista santcugatenca Cristina Curto, una de les impulsores de la jornada, ha destacat la importància del dibuix al carrer per prendre consciència de l'entorn del barri.

Cristina Curto

El dibuix al carrer t'ajuda a veure l'entorn del teu dia a dia d'una manera diferent i veure detalls que et fan gaudir-ne més.


L'activitat, que s'ha dut a terme durant tot el matí, s'emmarca en el projecte FesCamp. Una de les organitzadores de la iniciativa, Marina Casals, ha explicat que l'objectiu d'aquestes jornades és activar la consciència crítica dels barris a través de diverses disciplines artístiques.

Marina Casals

Avui hi ha dibuix, però hi ha disciplines molt varidades per fer una mirada crítrica i dir què volem dels nostres barris


Una cinquantena de veïns de totes les edats s'ha repartit per tot el barri per fer la seva particular estampa de la Floresta. La proposta, que era la primera vegada que es duia a terme, ha estat molt ben rebuda per tots els participants.

Veïns

Ens trobem tots per dibuixar, però forma part de la conversa que tenim els veïns de la Floresta amb el nostre barri. / He dibuixat una casa de nova construcció per fer una crítica de la crisi immobiliària. / M'ha semblat molt bé per conèixer la diversitat d'urbanisme de la Floresta


En total, s'han elaborat més d'un centenar d'il·lustracions. Tots els dibuixos es podran veure en una exposició el 19 d'abril i també a Internet configurant un mapa interactiu del barri. L'organització també assegura que estamparan algunes de les imatges per fer-ne postals.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.