Raül Romeva, Xavier Bosch i Diana Garrigosa, a la Tertúlia amb Amics


  • Comparteix:

Els organitzadors, a El Mesón

Els organitzadors, a El Mesón

Amics de Pedra i Sang organitzen la novena edició de la Tertúlia amb Amics a El Mesón amb un cartell de ponents format pels escriptors santcugatencs Raül Romeva, Xavier Bosch i Marta Pessarrodona; l'actor local Carles Martínez; i la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Diana Garrigosa. El cicle, que arrenca el 13 d'abril, aterra amb la intenció de traslladar a El Mesón l'esperit reflexiu dels tradicionals cafès europeus.

'Si dibuixem el mapa dels cafès obtindrem una de les referències essencials de la noció d'Europa'. Amics de Pedra i Sang s'agafen a aquesta cita de l'escriptor George Steiner per explicar el tarannà que tindran les noves cites de Tertúlia amb amics. La presidenta de l'entitat, Dolors Vilarasau, creu que la tradició de El Mesón, com a antic espai de tertúlies d'intel·lectuals, el fa mereixedor més que mai d'acollir la nova proposta de berenar-xerrades.

Dolors Vilarasau

El centre neuràlgic de la cultura no era tant l'Autònoma com El Mesón. Són llocs que destil·len molta cultura i molta humanitat.


El cartell de convidats
- L'actor Carles Martínez, recent Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de teatre, reflexionarà sobre si la societat necessita la catarsi a les seves vide(dilluns, 13 d'abril)

- La poetessa i assagista Marta Pessarrodona parlarà de la part més humana de Gabriel Ferrater, el mateix dia en què es compliran 43 anys de la seva mort (dilluns, 27 d'abril)

- L'escriptor i periodista Xavier Bosch analitzarà el món del periodisme en plena era de la telefonia intel·ligent. Bosch ha rebut aquest mateix dilluns l'últim premi Ramon Llull per 'Algú com tu' (dilluns, 11 de maig).

- L'escriptor i doctor en Relacions Internacionals Raül Romeva abordarà a 'Canvi d'era: l'hora Ubuntu', una ideologia ètica sud-africana centrada en la lleialtat de les persones i les relacions entre elles (dijous, 21 de maig).

-La presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, acompanyada de la seva filla, parlaran del dia a dia al costat d'un malalt d'Alzheimer (dijous, 18 de juny).

Novena edició
La proposta, al llarg de la seves edicions, ha convidat una quarantena de personalitats de diferents àmbits. Una de les característiques és que el convidat escull el berenar que se serveix a El Mesón. La venda de tiquets és al mateix restaurant per un preu de set euros per als no socis i de quatre pels socis d'Amics de Pedra i Sang.

A causa dels problemes d'aforament del cicle, l'organització recomana que els interessats reservin entrada a pedraisang@gmail.com.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.