Xavier Bosch recull el premi Ramon Llull per 'Algú com tu'


  • Comparteix:

Xavier Bosch ha estat guardonat amb el premi Ramon Llull / Foto: ACN

Xavier Bosch ha estat guardonat amb el premi Ramon Llull / Foto: ACN

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha acollit el lliurament del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que ha premiat en la seva 35a edició el periodista santcugatenc Xavier Bosch per la novel·la 'Algú com tu'. Bosch es va endur el premi amb una obra que es desmarca de les trames policíaques de la trilogia de Dani Santana i que es presenta com una crònica de reconstrucció d'una història d'amor clandestí.

Xavier Bosch ha rebut el Premi Ramon Llull amb el llibre sota el braç, ja que l'aplaçament del lliurament del premi en més d'un mes respecte la data en que es va anunciar el guanyador ha facilitat que el llibre ja hagi estat publicat, tant en català com en castellà.

El periodista i escriptor ha rebut el guardó de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, i el nou president del Grup Planeta, José Crehueras. Bosch ha qualificat el reconeixement 'd'estímul i il·lusió', i ha considerat que el guardó té 'una dimensió' (per difusió i prestigi) que no dóna cap altre premi a Catalunya.

Xavier Bosch

El premi és un estímul i una il·lusió i dóna una dimensió que no té cap altra possibilitat al nostre país avui per avui.


Sobre la naturalesa del llibre, Xavier Bosch ha reflexionat que no va voler 'endormiscar-se fent sempre històries de periodisme, de corrupció, de poder, tot i que malauradament hi ha més tema del que voldríem'. Motiu pel qual va decidir escriure una novel·la d'amor, 'en aquests temps de canvis, de sacsejades i incerteses' en què, ha dit l'autor, li semblava que es necessiten referents com l'amor.

Bosch també ha apuntat que potser 'el missatge' de la novel·la, és la necessitat d'arriscar a la vida. 'Una persona que ens obre els ulls, que ens diu que sempre és més tard del que ens pensem', comentava referint-se a un dels personatges de la novel·la. 'I com que sempre és més tard del que ens pensem, és millor obrir els ulls i aprofitar els dies perquè val la pena viure la vida amb intensitat', ha rematat.

El lliurament del premi, posposat per la mort del president del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch, ha tingut lloc finalment aquest dilluns, i ha estat encapçalat pel president Mas. L'escriptor i periodisa ha rebut el guardó com 'un estímul' per continuar escrivint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.