Carlos Pérez i Lluís Viñas, guanyadors del Concurs de Contes de Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Carlos Pérez va ser un dels guanyadors del certàmen amb 'L'animal perfecte'

Carlos Pérez va ser un dels guanyadors del certàmen amb 'L'animal perfecte'

Carlos Pérez, del Centre d'Estudis Àgora, i Lluís Viñas, de l'escola Viaró, han estat els guanyadors del Quart Concurs de Contes que Ràdio Sant Cugat organitza amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Un centenar de treballs s'han presentat al certamen, que enguany ha premiat obres que han abordat el tema de la multiculturalitat.

La quarta edició d'aquest concurs ha proposat als joves tractar, a través de relats escrits en català, la qüestió del mestissatge i la multiculturalitat, qüestió que, segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé i presidenta del Jurat, els joves viuen de prop, ja que als centres d'ensenyament hi ha cada vegada més estudiants procedents d'altres països i cultures. Solé ha remarcat la gran emotivitat dels textos presentats.

Àngels Solé

Alguns joves transmeten amb molta sensibilitat el tema del mestissatge i la diversitat, cosa que demostra que el viuen molt intensament.


L''Animal Perfecte' és el títol de l'obra guanyadora de la categoria B -tercer i quart d'ESO-, un conte que trasllada la diversitat al món animal. El seu autor, Lluís Viñas, es va inspirar en les classes de ciències naturals, on s'estudien les diferències entre les espècies animals.

El segon premi d'aquesta categoria ha recaigut al conte 'Esencia de vida', de l'estudiant de quart curs d'ESO del Centre d'Estudis Àgora, Javier Conejos. La presidenta del Jurat, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha volgut destacar una metàfora de la diversitat present en aquest conte.

Àngels Solé

Cal destacar una metàfora preciosa de la diversitat que ha fet un jove amb les tecles d'un piano, diu que n'hi ha de blanques i de negres, però juntes sonen molt bé.


Pel que fa la categoria A, corresponent a estudiants més joves, que cursen primer i segon d'ESO, el primer premi ha recaigut a l'estudiant del Centre d'Estudis Àgora Carlos Pérez, pel seu conte 'Guerres Religioses'. El segon premi se l'ha endut Margarita Torrens, de la mateixa escola, per 'On sóc?'. Finalment, 'Història d'una redacccó', de Georgina Álvarez, i 'Un petit tresor', de Guillem Soto, han merescut els premis excèssits de les categories A i B, respectivament.

La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha destacat l'alta qualitat del centenar de textos participants al concurs, i ha convidat les escoles i totes les entitats locals a participar, l'any vinent, als actes commemoratius que l'Ajuntament vol impulsar amb motiu de l'Any del Llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.