Els santcugatencs celebren una Diada de Sant Jordi passada per aigua


  • Comparteix:

Les roses, els llibres i els paraigües, protagonistes d'aquest Sant Jordi

Les roses, els llibres i els paraigües, protagonistes d'aquest Sant Jordi

La intensa pluja que va caure divendres a la tarda no ha afectat les vendes de llibres i roses de la Diada de Sant Jordi, ja que milers de santcugatencs han visitat les parades de la plaça Octavià. El fenòmen literari de 'El codi Da Vinci', 'Cuina per a solters' i l'últim llibre de Buenfuente han estat els títols més venuts a Sant Cugat.

Coneixedors que la climatologia podia jugar una mala passada, els santcugatencs van aprofitar el matí de divendres per fer les seves compres de roses i llibres. La tradicional rosa vermella ha triomfat, tot i que algunes persones es van atrevir amb les flors blaves, roses plastilina o caramel.

Pel que fa a llibres, els pronòstics es van acomplir i 'El codi Da Vinci', de Dan Brown, ha arrassat en les vendes de Sant Cugat. L'últim recull de monòlegs d'Andreu Buenafuente, 'No sé si m'explico', també ha estat un dels títols més demanats, a l'igual que 'Cuina per a solters', d'Ismael Prados.

Els autors santcugatencs tampoc van passar desapercebuts, com és el cas del llibre de Víctor Alexandre, 'Senyor president', i l'Olympia a mitjanit', de Baltasar Porcel. Els versos de Lluís Calvo i Sam Abrams també van ser algunes de les peticions dels santcugatencs. Aquests, doncs, van ser alguns dels llibres que van remenar els santcugatencs, que ens expliquen com han viscut aquesta diada:

Santcugatencs

No acostumo a llegir, però per Sant Jordi sempre compro un llibre


L'alcalde Lluís Recoder s'ha felicitat, com cada any, de la resposta ciutadana en aquesta Diada de Sant Jordi. Recoder ha lamentat que la pluja hagi deslluït en part la festa, però ha dit que el que compta és que la gent no s'ha quedat a casa:

Lluís Recoder

Malgrat la pluja, Sant Cugat s'ha omplert de llibres i roses. El balanç és positiu


La pluja va fer acte de presència per la tarda. Malgrat que les precipitacions van ser intermitents, l'aigua va motivar que les parades avancessin la recollida dels llibres. No obstant, els venedors i llibreters han assegurat que la pluja no ha disminuït el volum de vendes respecte a altres anys.

El programa d'actes si que es va ressentir de la pluja, ja que l'Auca de Sant Jordi que havia de confeccionar la companyia Saragata s'ha ajornat pel 8 de maig. En canvi, la Cobla Principal de Llobregat va desafiar el ruixat i va celebrar l'audició a la plaça de l'Om, tal i com estava previst.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.