La pintura viatja al Teatre-auditori amb el concert de Sant Jordi


  • Comparteix:

El concert de Sant Jordi s'ha dedicat al pintor Josep Grau-Garriga

El concert de Sant Jordi s'ha dedicat al pintor Josep Grau-Garriga

Un imponent recital simfònic acompanyat del prestigiós piano de Daniel Ligorio ha enlluernat als 750 assistents del Concert de Sant Jordi, a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Amb les entrades exhaurides, el públic ha vist complertes les expectatives del concert, emmarcat dins els actes commemoratius de l'Any Grau Garriga.

Tal i com va avançar el director de l'Orquestra Simfònica, Josep Ferrer, el concert de Sant Jordi 2004 ha estat un dels concerts més emocionants dels últims anys. L'actuació va arrencar amb l'obertura de l'opus 80 de Johannes Brams que va despertar els primers aplaudiments d'un públic entregat. El repertori va continuar amb el concert número 2 per a piano i orquestra en Do Menor que va unir a l'escenari les melodies de Rachmaninov i els dits del pianista Daniel Ligorio.

Josep Ferrer ha dit que l'orquestra, novament, ha superat el repte que suposava un repertori tan ambiciós:

Josep Ferrer

Ha estat fantàstic combinar els músics de l'orquestra amb el piano de Ligorio i els quadres de Grau-Garriga


L'actuació de Ligorio, un dels pianistes catalans més internacionals, van posar el pèl de punta a molts dels assistents, entre ells el pintor santcugatenc Josep Grau- Garriga, a qui anava dedicat el concert.

Enguany, el tradicional concert de Sant Jordi s'ha inclòs dins els actes commemoratius del 75è aniversari de Grau-Garriga, les obres del qual es van projectar durant l'actuació. L'artista s'ha mostrat molt emocionat per aquest tribut ciutadà:

Josep Grau-Garriga

Estic acostumat a que hem dediquin exposicions. I això del concert m'ha fet molta il.lusió


El recital va acomiadar-se amb la peça 'Quadres d'una exposició' de Modest Mussorgski amb instrumentació de Maurice Ravel. Com cada any, el Teatre-auditori ha acollit el concert de Sant Jordi amb les entrades exhaurides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.