Els Gausacs es proposen aixecar castells de vuit a l'abril


  • Comparteix:

Biel Samsó i Àlex Castellarnau

Biel Samsó i Àlex Castellarnau

Avançar a l'abril el nivell d'exigència dels castellers amb construccions de vuit és la principal prioritat per als caps de colla de Gausacs en el segon tram de temporada. Una fita que l'entitat enfilarà aquest diumenge a Gràcia plantejant el 4 de 8, on començarà a definir també l'objectiu d'aglutinar una massa social de 140 persones.

Els caps de colla dels Castellers de Sant Cugat, Biel Samsó i Àlex Castellarnau, es mostren rotunds amb l'objectiu del segon tram de temporada castellera: mentalitzar ja la colla que a l'abril han de sortir a plaça construccions de vuit. Una declaració d'intencions que els de la camisa verda proposaran aquest diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de la Revolució del barri barceloní de Gràcia. Castellarnau i Samsó es mostren confiats que, estratègicament, avançar el grau d'exigència en el calendari casteller tindrà els seus resultats.

Castellarnau / Samsó

Ens permetrà evolucionar molt més com a colla tècnicament. / Si realment agafem aquesta cohesió de colla ens podem marcar la fita de les 140 persones.


De cara a l'actuació de Barcelona la idea és tenir treballats el 4 de 8, el 7 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla i una vegada allà decidiran quins tres està millor preparat tècnicament per poder sortir a plaça, acompanyats de la Jove de Sitges i els Castellers de la Vila de Gràcia, com a colla amfitriona. El 7 de 7, juntament amb el 2 de 7, són els 'deures pendents', segons el tàndem Castellarnau-Samsó. Treure a plaça la gamma bàsica de vuit és el repte a curt termini dels santcugatencs, que no perden pistonada i ja pensen en posar fil a l'agulla a la gamma alta de vuit en els assajos (2 de 8 amb folre i 5 de 8) i l'inèdit 9 de 6 net.

En clau social, l'objectiu és reunir una massa que passi de les 100 persones actuals a unes 140, possibilitant les construccions marcades. Un nou rumb que els caps de colla creuen que es pot assolir després de cobrir un primer tram de temporada amb una colla 'més participativa' i 'menys individualista' a l'hora d'ajudar les altres colles a fer pinya a plaça.

Una actitud proactiva dels Gausacs en els primers mesos, que Castellarnau i Samsó han situat com el millor inici de temporada dels últims anys amb 'un nivell molt alt'. Els reptes no superats de l'arrencada de temporada han estat fer el 2 de 7 i el 7 de 7, castells que ara es perfilen en l'horitzó immediat dels verds.

Properes actuacions dels Castellers de Sant Cugat
-Gràcia (12 d'abril)

-Festa d'Entitats de la Floresta (18 d'abril)

-Igualada (26 d'abril)

-Sant Cugat, Sant Ponç (9-10 de maig)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.