La Casa-Museu Cal Gerrer s'inaugurarà divendres de la setmana vinent


  • Comparteix:

Exterior de la Casa-Museu Cal Gerrer

Exterior de la Casa-Museu Cal Gerrer

La Fundació Cabanas inaugurarà divendres de la setmana vinent la Casa-Museu Cal Gerrer a dos quarts de vuit del vespre. A aquest espai museístic de Sant Cugat, ubicat al carrer de Santiago Rusiñol, hi convergiran l'art, la història i el col·leccionisme. L'obertura arriba 10 anys després de l'inici de les obres del que havia estat l'antiga seu de la fàbrica de productes ceràmics Arpí, coneguda popularment com a Cal Gerrer.

L'edifici és un dels més emblemàtics i de més valor històric i patrimonial de Sant Cugat que ha estat sotmès a un intens procés de restauració, fet que ha permès recuperar els seus elements decoratius i estructurals originals.

L'espai constarà de tres exposicions permanents independents

- Terrisseria Arpí: Explicarà la història de la producció de ceràmica de l'antiga terrissaria, que des de finals del segle XIX fins a 1945 es va encarregar de produir elements decoratius per a moltes cases de Sant Cugat, molts dels quals encara es poden observar avui en dia.

- Germans Cabanas-Alibau: Dedicada a la història i el llegat dels tres germans Cabanas que han tingut llargues trajectòries en l'àmbit artístic local gràcies a la producció de fotografia, pintura i literatura.

- Espai Marilyn Monroe: Es tracta d'un espai on hi haurà un recull d'objectes i documents provinents de la col·lecció particular de Frederic Cabanas, que ha destinat més de 35 anys al col·leccionisme d'aquesta icona nord-americana. De fet, es tractarà de la primera exposició permanent dedicada a l'actriu a Europa.

A part de les tres exposicions, el museu també consta d'un espai per a exposicions temporals i una sala d'audiovisuals on es projectaran tot tipus de pel·lícules i documentals.

La inauguració estarà dinamitzada per l'escriptor santcugatenc Rogeli Pedró i comptarà amb una actuació musical de Pere Codó i la lectura de poemes de Miquel Cabanas, a càrrec d'Eduard Araujo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.