Els relats de 'Els crims nostrats' mostren la cara més 'negra' del costumari català


  • Comparteix:

'La Moreneta', 'La falç' i 'El seny i la rauxa' són alguns dels punts de partida de les trames del llibre 'Els crims nostrats', la principal novetat per Sant Jordi de l'editorial santcugatenca Edicions Xandri. L'obra, que s'ha presentat aquest divendres a la sala El Siglo, consta de 12 relats de novel·la negra basats en el costumari català, escrits per sis autores i sis autors, entre els quals destaquen Anna Maria Villalonga, Sebastià Bennasar i els santcugatencs Joan Ramon Armadàs i Marc Carreté.

Una de les particularitats de l'obra és que els relats es van haver de repartir per sorteig. Així, Armadàs arrenca el seu relat a través del 'Bon cop de falç', Villalonga escriu sobre 'El seny i la rauxa' i Carreté dóna el tret de sortida la 'Ce trencada'.

Armadàs / Carreté

Vam fer un sorteig i ells no sabien quin títol tindria el seu capítol. A partir d'aquí això surt amb la seva imaginació / A mi em va tocar la 'ce trencada', però crec que me n'he sortit prou bé.


Anna Maria Villalonga, Sebastià Bennasar, Miquel Giménez, Marcel Pujol, Laura Díaz-Roig, Roser Cabrer-Verdiell, Mayte Duarte, Gloria Fernández, Liz Castro i Sergi Marzabal són la resta d'autors que aporten relats a l'obra, que ja es pot trobar a les llibreries. Després d'haver-se presentat a Barcelona i, ara, a Sant Cugat, 'Els crims nostrats' es donarà a conèixer a Girona aquest dilluns, en un acte a les vuit del vespre a la Llibreria 22.

Altres novetats
Edicions Xandri presentarà, també per Sant Jordi, el poemari 'A recer de les ventades' de la barcelonina Mercè Amat, amb l'objectiu de donar continuïtat al segell de poesia de l'editorial que, a més, acaba de signar un contracte amb la qual serà la seva distribuïdora, Ixorai Llibres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.