Escriptors locals esperen que aquest sigui el Sant Jordi de la recuperació


Temes relacionats

Sant Cugat, escenari de les obres dels escriptors locals (23/abr/14)

Els autors locals esperen una remuntada de les vendes de llibres per Sant Jordi (13/abr/14)


  • Comparteix:

Els autors santcugatencs a la Taula d'Escriptors a la plaça dels Quatre Cantons

Els autors santcugatencs a la Taula d'Escriptors a la plaça dels Quatre Cantons

Escriptors santcugatencs esperen un Sant Jordi en què es recuperin les vendes d'altres anys gràcies al bon estat de salut de la literatura catalana. 30 escriptors locals han signat els seus llibres aquest dissabte a la 3a Taula d'Escriptors de Sant Cugat, que s'ha instal·lat a la plaça dels Quatre Cantons.

Les novetats editorials de 30 autors santcugatencs han estat les protagonistes de la 3a Taula d'Escriptors de Sant Cugat amb motiu de la Diada de Sant Jordi. L'acte està organitzat pel 'Diari de Sant Cugat' i el 'TOT Sant Cugat', i té el suport de la immobiliària Amat, l'Ajuntament, Alexandria Llibres, Òmnium Cultural i El Mesón.

D'entre els 30 autors santcugatencs convidats, s'han donat cita autors com Alejandro Palomas, autor de la novel·la 'Un hijo', que tracta la vida d'un nen que vol ser Mary Poppins; Tània Juste, que ha presentat la seva darrera obra coral 'L'hora dels pobres', basada en la construcció de l'hospital de Santa Pau de Barcelona; Roger Tugas amb 'Escac al poder', una reflexió de l'auge de l'esquerra alternativa, i Ricard Vancells, amb la seva primera novel·la 'La vida loca'. Tots ells han coincidit a destacar el bon estat de salut de la literatura catalana.

Escriptors

Hi ha un repunt de les novel·les que són literàries. Crec que serà la novetat de Sant Jordi. / Som un país petit, una llengua molt utilitzada, molt estimada, però que ens cal més projecció internacional. / Crec que passa per una època molt positiva, jo crec que últimament estàn sortint grans llibres d'una gran qualitat. Crec que haurem de fer una gran despesa per Sant Jordi. / Jo penso que es publiquen moltes coses en català, coses molt bones.


La iniciativa, que ha estat una prèvia de la Diada de Sant Jordi, ha funcionat molt bé en participació i vendes, segons l'organització. Han participat també els escriptors Xavier Moret, Juan Carlos Vázquez, Francisco Hernaix, Vicenç Furió, Jordi Angusto, Catherine L'Ecuyer, Caterina Almirall, Albert Cortina, Josep Maria Vallès, Xavier Bosch, Joan Ramon Armadàs, Ramon Balasch, Víctor Alexandre, Cristina Hernández, Jordi Casas, M Antònia Massanet, Ernest Català, Maricel Auladell, Susana Domínguez, Eduard Contijoch, Joan Iglesias, Josep Casas, Cristina Curto, Josep Maria Figueres, Magdalena Albero i David Ros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.