El Grup Mediterrània celebra 20 anys amb el repte de seguir creixent


  • Comparteix:

El Grup Mediterrània ha bufat les espelmes dels 20 anys aquest dissabte amb el repte de continuar creixent i portant les danses tradicionals a dalt de l'escenari. Els Geganters, els Castellers, els Bastoners, els Diables, els Caparrots i l'Esbart han acompanyat l'entitat en la festa d'aniversari, que també ha servit per recordar la trajectòria del grup i celebrar els cinc anys de l'Escola de Música Tradicional (EMSTC).

La festa ha començat amb una cercavila des del Teatre la Unió, que ha recorregut el centre de la ciutat i ha anat incorporant els grups de cultura popular de la ciutat fins a la plaça d'Octavià. Allà ha tingut lloc una ballada conjunta i el pregó, que ha anat a càrrec dels Tallers de Teatre Sílvia Servan i ha servit per repassar la història del Grup Mediterrània.

Pregó

Quan vam tenir nom i vam tenir lloc vam plantar-nos allà i vam començar a ballar. I van venir balladors i balladores, vam veure sabatilles volar i va venir el David Gil.


La celebració ha seguit amb una sardana conjunta i l'actuació de l'Escola de Dansa. Precisament, aquesta secció de l'entitat és un exemple de la trajectòria creixent del grup, ja que va néixer el 2001 i en aquests moments disposa de 35 membres.

La coordinadora de l'Escola de Dansa i membre del Grup Mediterrània, Anna Mayol, ha destacat que l'entitat encara el futur amb la il·lusió de seguir portant als escenaris la dansa tradicional.

Anna Mayol

Volem seguir mantenint viva la dansa tradicional catalana a dalt de l'escenari, però també seguir impulsant l'escola de dansa.


La festa ha seguit durant la tarda amb una actuació conjunta de balladors i exballadors del Grup Mediterrània, un sopar i un concert a càrrec dels professors de l'EMSTC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.