Carles Martínez posa en valor el teatre en la primera Tertúlia amb Amics de l'any


  • Comparteix:

L'actor Carles Martínez creu que la gent necessita el teatre com a catarsi, malgrat el gran impacte de la televisió i Internet en la societat. Martínez, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2015 per la seva trajectòria artística, ho ha explicat aquest dilluns en la primera Tertúlia amb Amics d'Amics de Pedra i Sang, al restaurant El Mesón, on també ha comparat el gènere teatral amb el jazz per les variacions que se'n deriven.

El crític cultural Eduard Jener ha estat l'encarregat de donar pas a la xerrada de Martínez i ha destacat un dels motius pels quals li han atorgat el Premi Ciutat de Barcelona d'enguany: 'la convicció i la singularitat amb què resol cada repte interpretatiu, convertint personatges en éssers únics i memorables, sigui quin sigui el seu pes argumental'. Jener, a més, ha explicat que considera l'actor terrassenc, resident a Sant Cugat, més 'intuïtiu' que no pas 'intel·lectual', valoració compartida pel mateix Martínez.

Martínez ha mostrat la seva preocupació per l'espai que el teatre podria estar cedint a altres plataformes comunicatives com la televisió o Internet. Tot i així, l'actor creu que el teatre se segueix necessitant com a catarsi.

Carles Martinez

Plantejo si cal el ritual del teatre tenint en compte les prestacions que tenim. Jo penso que sí, però que s'ha de renovar una mica perquè segueixi sent-hi.


La poetessa i assagista Marta Pessarrodona serà el 27 d'abril la següent ponent del cicle de xerrades Tertúlia amb Amics, organitzat per Amics de Pedra i Sang al restaurant El Mesón.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.