Sant Cugat guanya un nou espai artístic amb la Casa-Museu Cal Gerrer


  • Comparteix:

La Casa-Museu Cal Gerrer obrirà les seves portes al públic aquest dimarts. La Fundació Cabanas, però, ha ofert aquest divendres una inauguració de caràcter privat que ha aplegat 300 persones. El nou espai, ubicat al carrer de Santiago Rusiñol, uneix art, història i col·leccionisme en tres exposicions permanents independents.

L'obertura arriba 10 anys després de l'inici d'obres del que havia estat l'antiga seu de la fàbrica de productes ceràmics Arpí, coneguda popularment com a Cal Gerrer. L'edifici és un dels més emblemàtics i de més valor històric i patrimonial de Sant Cugat que ha estat sotmès a un intens procés de restauració, fet que ha permès recuperar els seus elements decoratius i estructurals originals.

L'espai consta de tres exposicions permanents independents. D'una banda la Terrisseria Arpí, que explica la història de la producció de ceràmica de l'antiga terrissaria, que des de finals del segle XIX fins al 1945 es va encarregar de produir elements decoratius per a moltes cases de Sant Cugat, molts dels quals encara es poden observar avui en dia. També té una mostra dedicada als germans Cabanas-Alibau i al seu llegat en l'àmbit artístic local gràcies a la producció de fotografia, pintura i literatura.

D'altra banda, completa la seva oferta permanent l'espai Marilyn Monroe, un espai on hi ha un recull d'objectes i documents provinents de la col·lecció particular de Frederic Cabanas, que ha destinat més de 35 anys al col·leccionisme d'aquesta icona nord-americana. Es tracta de la primera exposició permanent d'Europa dedicada a l'actriu.

El president de la Fundació Cabanas, Frederic Cabanas, ha animat la gent a visitar aquest espai, que ha definit com a 'lloc de sentiments'.

Frederic Cabanas

Espero que la gent el visiti i el gaudeixi. Que s'interelacionin. És un lloc de sentiments.


A part de les tres exposicions, el museu també consta d'un espai per a exposicions temporals i una sala d'audiovisuals on es projectaran tot tipus de pel·lícules i documentals.

L'acte d'inauguració d'aquest divendres ha estat dinamitzat per l'escriptor santcugatenc Rogeli Pedró i ha tingut una actuació musical de Pere Codó i la lectura de poemes de Miquel Cabanas a càrrec d'Eduard Araujo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.