'Pulmons' retrata la generació de la incertesa al teatre del Casal de Mira-sol


  • Comparteix:

Pau Roca i Carlota Olcina en un moment de l'espectacle

Pau Roca i Carlota Olcina en un moment de l'espectacle

Pau Roca i Carlota Olcina han pujat aquest divendres a l'escenari del teatre del Casal de Mira-sol per interpretar un dels èxits de la temporada teatral: 'Pulmons'. A través de la relació d'una parella que es planteja la possibilitat de tenir un fill, el muntatge ofereix un retrat generacional de la joventut d'avui en dia. Una generació sobreinformada i caracteritzada per la indecisió davant els reptes de la vida. La universalitat de la història i la complicitat entre els dos actors han fet les delícies d'un teatre ple de gom a gom.



'Probablement és la cosa més gran que es pot fer a la vida: portar una persona, un ésser, un ser que respira, al món'. Aquesta sentència i el dubte que comporta són el punt de partida de l'espectacle 'Pulmons', obra del britànic Duncan Macmillan que, sota la direcció de Marilia Samper, ha arribat aquest divendres al teatre del Casal de Mira-sol.

El muntatge explica la història d'una parella, interpretada pels actors Pau Roca i Carlota Olcina, que, després d'uns anys de relació, es plantegen tenir un fill. Una decisió vital que arriba acompanyada d'una sèrie de dubtes, com quin impacte tindrà això en les seves vides, quin sentit té la paternitat en el món en què vivim i com afectarà tot plegat a l'escalfament global.

Una història tan íntima com universal, que parla del pas temps i dels petits conflictes que acaben transcendint a conflictes més grans. A partir de la història personal d'aquesta parella, el muntatge ofereix el retrat de tota una generació per a la qual la incertesa és una forma de vida. Una incertesa que, com explica l'actor Pau Roca, prové de la sobreinformació.

Pau Roca

Sempre diem que és una obra generacional que parla de problemes que tenim avui dia la gent de 30 anys. Ens costa molt decidir perquè tenim més inputs.


L'obra transcorre en un escenari nu on l'únic element extern és un llit de fusta. Un sol espai que esdevé molts escenaris diferents gràcies a la feina dels dos actors, que van conduint el públic a través de diferents situacions. Una posada en escena minimalista fins a l'extrem que, com explica l'actriu Carlota Olcina, obliga l'espectador a fer un exercici d'imaginació.

Carlota Olcina

És bonic perquè en aquesta funció donem l'oportunitat a l'espectador de fer servir la seva imaginació. Penso que és un codi nou al qual no estem acostumats i que està molt bé.


'Pulmons' ha fet parada a la ciutat poc abans d'acabar la seva gira per Catalunya. Després de l'actuació d'aquest divendres al teatre del Casal de Mira-sol, el muntatge encara es podrà veure a Argentona, Ripollet, Sant Celoni i Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.