La Cercavila d'Escoles torna amb la participació de 18 centres educatius


  • Comparteix:

Una de les figures participants de l'edició anterior / Foto: Geganters de Sant Cugat

Una de les figures participants de l'edició anterior / Foto: Geganters de Sant Cugat

La Cercavila d'Escoles que organitzen els Geganters de Sant Cugat i l'Ajuntament se celebra aquest dissabte amb la incorporació per primera vegada d'un Concurs de Fotografia Gegant en què podran participar els alumnes i les seves famílies. 18 centres educatius plantaran i lluiran, a la plaça de la Vila, les figures que han construït aquest curs en una iniciativa que té lloc cada dos anys i que reuneix prop de 70 'gegants' festius i més de 400 persones.

A les cinc de la tarda els santcugatencs estan convocats a la cercavila, que enguany arriba a la cinquena edició en el marc del Projecte Escoles dels Geganters de Sant Cugat. Sortiran de la plaça de la Vila a dos quarts de sis per fer un recorregut pel centre que acabarà, una hora després, a la plaça de l'Om amb un ball final amb l'actuació de La Canya Borda. En cas de pluja, la cita serà al vestíbul del Teatre-Auditori.

Concurs de Fotografia Gegant
Al web dels Geganters hi ha a les bases del concurs fotogràfic, que els Geganters han pensat per engrescar els més petits en el món geganter. Hi poden participar tant els estudiants com els seus pares amb instantànies on apareguin les figures i 'gegants' de les escoles, al llarg del seu procés de creació. El certamen, que preveu categories per a primària, secundària i majors de 16 anys, tanca el període de participació el 5 de maig. El 23 de maig es donarà a conèixer el nom dels finalistes i el 29 de maig es lliuraran els premis, consistents en diferents obsequis. Les fotos finalistes i les guanyadores s'exposaran el juny a la Biblioteca Gabriel Ferrater.

Els Geganters també han plantejat 'un joc de plafons' en què els participants hauran d'informar la colla dels llocs de la ciutat on hagin detectar plafons amb imatges de les figures de la cercavila. Les bases del joc apareixen al perfil de Facebook dels Geganters.

Escoles participants
Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d'Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, L'Olivera, Pi de'n Xandri, Pins dels Vallès, Thau i Turó de Can Mates. També estan convidades les escoles Teresa Altet de Rubí i La Bressola. L'activitat també tindrà la col·laboració del Centre d'Atenció als Discapacitats, ATAM, Caparrots, les gralles i tabals de l'Escola de Música Tradicional i Diables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.