La 10a Nit Literària d'Òmnium retrà homenatge al poeta Francesc Garriga


  • Comparteix:

L'acte estarà marcat per la presència de llibres i autors santcugatencs / Foto: Localpres

L'acte estarà marcat per la presència de llibres i autors santcugatencs / Foto: Localpres

La Nit Literària d'Òmnium Cultural celebra el seu desè aniversari dijous de la setmana que ve amb un record especial pel poeta Francesc Garriga, mort aquest febrer als 82 anys. El seu amic i escriptor santcugatenc Xavier Bosch serà l'encarregat d'oferir un pròleg en la seva memòria. La vetllada, que tindrà lloc a la masia de Can Solà a dos quarts de vuit del vespre, és una festa de les lletres i la cultura catalanes i comptarà amb la presència d'escriptors santcugatencs que han publicat en els últims dos anys.

Els llibres santcugatencs seran els protagonistes de la primera part de la trobada, que se celebrarà en unes carpes a l'exterior de la masia. Allà, els autors locals convidats presentaran la seva obra als assistents.

Un cop a l'interior de Can Solà es retrà homenatge a Francesc Garriga, poeta d'honor del Festival de Poesia Sant Cugat, amb el pròleg de Xavier Bosch i l'actuació musical d'un quartet de corda i una soprano que interpretaran 'Stabat Mater' de Pergolesi. A més, es projectarà un reportatge sobre l'autor realitzat per Cugat.cat.

La presidenta d'Òmnium Cultural a la ciutat, Maria Rosa Caballé, creu que serà una nit especial.

Maria Rosa Caballé

Serà una nit especial. És la desena i ho volem celebrar i a més volem retre un sentit homenatge a Garriga.


Una vegada acabi l'homenatge, s'entregaran guardons als socis de l'entitat amb més de 20 anys d'antiguitat.

Per amenitzar la nit, l'actriu santcugatenca Gisela Figueras oferirà una actuació teatral còmica, que anirà seguida dels parlament de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

La nit acabarà amb un sopar per a tots els convidats.

Fins aquest dimarts, les entrades es poden comprar a la seu d'Òmnium i tenen un preu de 25 euros per als socis i 30 per als no socis. L'entitat destinarà part de la recaptació Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.