Els Diables celebren 25 anys amb l'Encabronada i un correfoc multitudinari


  • Comparteix:

Moment de festa dels Diables, per Festa Major

Moment de festa dels Diables, per Festa Major

Els Diables celebren 25 anys, entre aquest divendres i diumenge, amb un ampli programa d'activitats sota el nom d'Encabronada. El primer de maig arrenquen les propostes amb una cercavila que començarà a les cinc de la tarda amb principi i fi a la plaça del Rei, on s'explicarà la llegenda de la bèstia de Diables: el Boc del Pont de Can Vernet. El programa continuarà el 9 de maig amb un correfoc amb 25 colles de diables del país.

Amb la festa de l'Encabronada, els Diables es proposen encetar els actes de commemoració dels seus 25 anys. Una cita per 'invocar una bèstia' que es donarà a conèixer, 50 dies després, coincidint amb el Correfoc de Festa Major.

La festa començarà aquest divendres amb un cap de setmana llarg que destinaran a activitats per a tots públics, entre elles un concurs de percussió dissabte. El programa també inclou tallers, monogràfics i espectacles diversos. Divendres, per al públic infantil, s'explicarà la llegenda de la bèstia dels Diables, que dissabte a la nit cobrarà vida amb els mateixos Diables amb una obra de teatre.

El plat fort, però, serà el 9 de maig. Els Diables, amb 50 membres, conviden vuit colles de diablons, vuit de diables adults i vuit de bèsties que, amb els mateixos Diables de Sant Cugat, reuniran 25 colles de Diables a Sant Cugat amb un correfoc que tindrà dos recorreguts. Pel president de Diables, Èric Ricart, aquesta festa i el correfoc són una bona oportunitat per projectar la trajectòria del grup de cultura popular.

Èric Ricart

El Correfoc ofereix l'oportunitat de cobrir d'activitats els pròxims cinc anys.


Els recorreguts començaran a la plaça de Pep Ventura i a una altra localització pendent de determinar a les nou del vespre i finalitzaran a la plaça de Victòria dels Àngels. Els recorreguts encara s'han de tancar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.