Els Gausacs presenten avui un llibre de costums castellers de principis del XX


  • Comparteix:

Els Castellers proposen descobrir el passat casteller del país / Foto: Castellers de Sant Cugat

Els Castellers proposen descobrir el passat casteller del país / Foto: Castellers de Sant Cugat

'Lo tres de nou. Quadret de costums de Valls' és una publicació del 1902 de Raimon Casas Pedrerol que ara, revisada pel cronista casteller Xavier Brotons, s'ha tornat a editar i que aquest dilluns es presenta a la ciutat. Els Castellers de Sant Cugat han organitzat aquesta activitat que tindrà lloc a la seu de l'entitat a partir de les vuit de la tarda.

El volum que es presenta és una edició de Cossetània Edicions revisada i fixada filològicament. Parla del món casteller però l'autor, Raimon Casas Pedrerol, també va introduir crítica d'aquest col·lectiu des d'un punt de vista progressista.

El cronista casteller vilanoví Xavier Brotons ha revisat i fixat filològicament el quadret de costums de Valls 'Lo tres de nou', que es va publicar per primera vegada el 1902. L'obra s'hauria reeditat durant les primeres dècades del segle XX i la seva existència és coneguda perquè l'obra està inclosa per Pere Català i Roca a les pàgines del primer volum de 'Món casteller' (1981).

La reedició de Brotons s'acompanya de l'estudi fet pel mateix autor sobre la biografia de Raimon Casas Pedrerol, l'autor del quadret de costums.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.