Arrangen l'escultura dedicada a Ramon Barnils després que uns desconeguts la trenquessin


  • Comparteix:

L'escultura reproduiex en tres dimensions la signatura del periodista

L'escultura reproduiex en tres dimensions la signatura del periodista

L'escultura en homenatge al periodista Ramon Barnils ja ha estat arranjada després que uns desconeguts la malmetessin la setmana passada. L'escultor Pep Codó, autor de l'obra, ha lamentat que passin incidents com aquest però ha descartat allunyar les escultures per evitar bretolades ja que cal, diu, que els ciutadans se les facin seves. Segons Codó, potenciar les escultures al carrer és la millor manera de fer pedagogia perquè deixin de cometre's aquest tipus d'actes vandàlics.

A finals de la setmana passada, uns desconeguts van trencar aquesta escultura de ferro, que reprodueix en 3 dimensions la signatura del periodista Ramon Barnils. Segons ha explicat Pep Codó, escultor de l'obra, el més probable és que els responsables d'aquest acte vandàlic s'enfilessin dalt l'escultura fins que van aconseguir que cedís i es trenqués per la meitat.

El desperfecte ja ha pogut ser arranjat, ja que segons el mateix Codó, l'obra és de ferro i ha estat pensada per anar a l'aire lliure i per afrontar possibles bretolades. En aquest sentit, l'escultor afirma que les escultures de carrer han de mantenir un equilibri entre estètica i resistència, una resistència que en el cas de la signatura de Ramon Barnils ja s'ha reforçat després d'aquest incident.

Pep Codó

Com totes les obres d'art al carrerm, estan pensades des del punt de vista de l'estètic ai la resistència, i a aquesta li hem afegit uns puntals més per aguantar-la.


Pep Codó ha volgut reiterar la importància de fer pedagogia i potenciar l'art al carrer amb projectes com el parc d'escultures previst al parc del Turó de Can Matas. En aquest sentit, l'artista és optimista i creu que, si els ciutadans s'acostumen a veure aquest art al carrer i se'l fan seu, arribarà un moment que deixaran de produir-se aquests actes vandàlics.

Pep Codó

Arriba un punt que si això no crida l'atenció, ja no ho pintaran o ho trencaran. Hem de tenir clar que l'escultura ha d'interactuar amb la gent del carrer.


Recordem que l'escultura de la signatura de Ramon Barnils presideix, des del passat mes d'octubre, el parc de Pla del Vinyet que porta el nom d'aquest periodista. L'obra va ser encarregada per l'Ajuntament i la Comissió Ciutadana Ramon Barnils per homenatjar aquest carismàtic periodista, nascut a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.