L'obra 'Mamut' d'Enric Virigili s'endú el III Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Virigili va nèixer el 1965 a Barcelona i és professor a Sant Quirze del Vallès.

Virigili va nèixer el 1965 a Barcelona i és professor a Sant Quirze del Vallès.

L'obra 'Mamut' del poeta barceloní Enric Virgili i Carbonell s'ha endut els 7.212 euros del Tercer Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. El llibre, premiat entre les 87 obres seleccionades, serà editat per Edicions 62 el mes de novembre coincidint amb el certàmen 'Poesia a Sant Cugat'.

'No es tracta d'un llibre de temàtica amorosa ni urbana'. Així ha definit Enric Virgili i Carbonell el llibre 'Mamut', guanyador de la tercera edició del Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater.

Es tracta del seu primer llibre, ideat en 4 parts amb un fil conductor i un 'jo' narratiu que es passeja entre els versos. Segons ha explicat el propi autor, aquest 'jo' literari canvia de forma i persona per introduir confusió, ambigüitat i certes dosis d'humor.

Enric Virigili

El llibre és curiós perquè conté dosis d'humor que fins i tot pot fer riure encara que no és l'objectiu en si mateix. Caldrà veure quines lectures en fa cadascú.


Amb 39 anys, 'Mamut' és la primera incursió literària d'aquest professor de Literatura de Sant Quirze del Vallés. Segons ha explicat Jordi Cornudella, com a portaveu del jurat, s'ha valorat especialment 'la coherència d'una proposta poètica que reflexiona sobre l'individu i les relacions interpersonals'.

Cornudella també s'ha mostrat especialment satisfet que el premi hagi recaigut, de nou, en un autor novell defugint de poetes amb noms ja consolidats:

Jordi Cornudella

El premi s'ha singularitzat per no premiar carreres ja consolidades sinó autors novells.


Recordem que el premi - un dels més ben dotats en l'àmbit dels Països Catalans -s'entrega coincidint amb el l'aniversari de la mort de l'autor de 'Les dones i els dies'. El guardó, nascut de la iniciativa de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, ha estat atorgat anteriorment a la 'Pau del cranc' de Marc Romera i 'De dalt i de Baix' de Yannick Garcia.

Edicions 62 editarà l'obra guanyadora aquest novembre coincidint amb el certàmen 'Poesia a Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.