2.200 clavells donen forma a la Cruz de Mayo del CPA


  • Comparteix:

El Centro Popular Andaluz (CPA) ha homenatjat aquest diumenge els seus orígens recordant la festivitat de la Cruz de Mayo, amb la presència d'una setantena de persones. Una creu feta de 2.200 clavells ha donat forma a la tradicional ofrena floral, que s'ha acompanyat d'una missa i el cant del coro 'rociero' de l'Hermandad Rocío de Terrassa.

Les flors i el cant del 'rocío' han inundat la seu del Centro Popular Andaluz. El motiu, la celebració de la Cruz de Mayo, una tradició religiosa molt pròpia de les terres andaluses. El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha explicat que aquest acte és un dels més importants de l'entitat.

Antonio Rodríguez

La Cruz de Mayo és una de les festes més importants del CPA. El maig és el mes de les flors i tots els pobles d'Andalusia celebren la seva Cruz de Mayo com una segona Setmana Santa a àmbit local.


Una setantena de persones ha participat a la missa i l'ofrena floral, amb una creu feta amb més de 2.000 clavells. Enguany, la celebració de la Cruz de Mayo ha coincidit amb el pont de l'1 de maig. Per aquest motiu Rodríguez ha explicat que, tal com va passar l'any passat, no hi ha assistit cap grup de ball flamenc.

Antonio Rodríguez

En coincidir amb el pont de l'1 de maig, el personal de balls està de pont i per portar un grup que no està en condicions els diem que no vinguin. L'any que ve si no cau en pont, en portarem.


La missa ha estat oficiada pel pare de la comunitat jesuïta del Centre Borja de Sant Cugat, Xavier Rodríguez, i el coro 'rociero' de la Hermandad Rocío de Terrassa ha amenitzat la missa amb cants. L'acte ha culminat amb un refrigeri a la seu de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.