La pervivència de la paraula de Ferrater marca l'entrega del tercer Premi de Poesia Sant Cugat


  • Comparteix:

Enric Virgili s'ha mostrat 'sorprès' pel premi.

Enric Virgili s'ha mostrat 'sorprès' pel premi.

El record de la personalitat poètica de Gabriel Ferrater, en el 32è aniversari de la seva mort, ha marcat l'acte de lliurament del Tercer Premi de Poesia Sant Cugat. Unes 150 persones han assistit a la cerimònia que ha inclòs una lectura de fragments de l'obra guanyadora a càrrec dels actors santcugatencs Jordi Bosch i Emma Vilarasau.

El periodista i escriptor Vicenç Villatoro, que ha presentat l'acte, ha remarcat que el Premi de Poesia Sant Cugat demostra que la paraula de Gabriel Ferrater continua ben viva, 32 anys després de la mort del poeta.

Vicenç Villatoro

Fa 32 anys que va morir Ferrater. Però aquest no és un acte marcat per la mort, sinó per la pervivència de la paraula.


Per demostrar que la paraula de Ferrater no ha caigut en l'oblit, Villatoro ha començat l'acte cedint-li la paraula al poeta, i ha llegit el poema 'Per no dir res', que s'inclou al llibre 'Les dones i els dies'.

Després han pres la paraula els membres del jurat, que han destacat la 'coherència' de l'obra guanyadora, 'Mamut', que ha estat definida com una original barreja entre la metafísica i l'humor. Els actors santcugatencs Jordi Bosch i Emma Vilarasau han ofert un tast de l'obra, que publicarà al novembre Edicions 62, llegint-ne alguns fragments. Escoltem-los.

Jordi Bosch i Emma Vilarasau

Fragment de 'Mamut'


Per la seva banda, l'alcalde s'ha mostrat satisfet de l'èxit d'aquesta tercera edició del Premi de Poesia Sant Cugat, un certamen que, segons Lluís Recoder, comença a consolidar-se. Recoder ha subratllat que iniciatives com aquesta, que sorgeixen de la societat civil, contribueixen a potenciar la rica creativitat literària en llengua catalana.

Lluís Recoder

El català és la llengua minoritzada amb major qualitat literària. Encara hi ha molta feina a fer, però iniciatives com aquesta són un bon exemple.


Els joves poetes han tingut també un protagonisme destacat en l'acte de lliurament del Premi de Poesia Sant Cugat, amb l'entrega dels guardons del sisè Certamen Literari Gabriel Ferrater per a centres de secundària. Gal·la Castells (Thau) i Marc Dalmau (Àgora), en la categoria de primer i segon d'ESO; Taichi Tsukamo (Àgora), en la categoria de tercer i quart d'ESO, i Sandra Garcia i Marta Garcia (Àgora), en la categoria de batxillerat, han estat els guanyadors. Escoltem un fragment del poema "Ben sols per no fer-nos mal", de Marta Garcia.

Marta Garcia Guix

Fragment de 'Ben sols per no fer-nos mal'


A l'acte també hi ha assistit la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, el director literari d'Edicions 62, Xavier Folch, i la membre de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, Carmen Rojo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.