FesCamp tanca la seva 2a edició amb una mostra de la feina feta


  • Comparteix:

El 2n festival FesCamp, que uneix cultura, medi ambient i gestió urbanística, ha acabat aquest dissabte amb una jornada al Casal Mira-sol que ha servit per mostrar la feina feta. La proposta ha aplegat sis tallers relacionats amb el reciclatge i ha exposat al públic els nous projectes desenvolupats. Els organitzadors qualifiquen d''èxit rotund' aquesta 2a edició del festival, que ha aportat 'noves mirades sobre l'entorn' de Sant Cugat.

El festival FesCamp, organitzat per l'equip d'Arquitectura Cíclica amb el suport de l'Ajuntament, ha tancat aquest dissabte la seva 2a edició, marcada per la incorporació de diferents zones de la ciutat. La membre de l'organització, Marina Casals, es mostra 'satisfeta' de les reivindicacions que els veïns han pogut expressar des de l'octubre passat sobre el seu entorn.

Marina Casals

Aquests projectes són per felicitar-los tots, tenen un component reflexiu, crític i de proposta molt important. És un gran èxit perquè cadascun aporta una mirada sobre el nostre entorn i els plantejaments de sostenibilitat.


Sis tallers sobre reciclatge han acomiadat aquesta edició, en els quals els participants han pogut fer cistells de paper de diari, bosses amb peces de roba malmeses, instruments de percussió i mobles a partir de fusta. També s'ha organitzat un dinar popular d'aliments ecològics.

La jornada també ha mostrat els nous projectes que ha abordat el festival com el taller de pintura dels racons de la Floresta, la formació sobre la biodiversitat de l'hort a Mira-sol, un joc dels aliments comestibles al Bosc d'en Saladrigues o l'ús de dansa per reflexionar sobre els desplaçaments dels alumnes de l'institut Leonardo da Vinci. Amb aquestes propostes han quedat paleses les reflexions que han emergit de cada barri.

Des del districte de Mira-sol ha sorgit la necessitat de reconèixer la memòria històrica del barri, però també s'ha reflexionat sobre la importància d'afavorir la presència d'insectes en l'ecosistema. A Valldoreix han donat valor a l'ús dels espais públics, mentre que a la Floresta han defensat la importància de mantenir el caràcter del barri en el procés de reurbanització en el qual es troba. Una altra de les demandes és que els veïns puguin tenir eines per gestionar els boscos de manera autònoma. En aquest sentit, Casals considera que cal 'donar un toc d'alerta' perquè s'està reduint el marge agrícola de Sant Cugat, sobre el qual s'ha enregistrat un documental.

Des de l'organització, ja han començat a engegar motors per a la propera edició del FesCamp i busquen voluntaris per tirar-lo endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.