Solfasirc porta a les Planes la seva combinació domèstica de música i circ


  • Comparteix:

Solfasirc en un moment de l'espectacle

Solfasirc en un moment de l'espectacle

Música, malabars acústics, funambulisme i altres arts circenses s'han donat cita aquest diumenge al migdia a les pistes esportives de les Planes amb l'espectacle 'La Pinça'. El muntatge, de la companyia Solfasirc, barreja diverses disciplines per oferir un relat on la música i l'humor han estat els principals protagonistes. Tot i les altes temperatures, la companyia ha trobat la complicitat d'un públic intergeneracional que ha participat activament de l'espectacle.



Què fa un funambulista quan es lleva al matí i té tota la roba estesa? Segurament que, en lloc de despenjar-la, apostarà per pujar al fil d'estendre i vestir-se sobre el fil. Aquest és, si més no, el plantejament que dóna el tret de sortida a l'espectacle 'La Pinça'.

Amb la quotidianitat com a punt de partida, el muntatge proposa un recorregut a través diferents arts escèniques, com els malabars, el funambulisme, el monocicle i els malabars acústics, on la música i l'humor tenen molta importància. Una proposta de teatralitat domèstica portada a escena per un intèrpret, Biel Rosselló, i dos músics, Delfi Muñoz i Marc Canelles. La gran aposta de la companyia és la música en directe. Com explica el membre de la companyia Biel Rosselló, 'La Pinça' és un concert amb intèrprets de luxe on els números de circ serveixen per acompanyar el diàleg dels músics.

Biel Rossello

L'aposta de la companyia és la música en directe, la bona música. Per mi, això és un concert on els números de circ serveixen per amanir-ho tot una mica.


Solfasirc va néixer el 2005 amb l'objectiu i la necessitat de fusionar música i circ. Des d'aleshores, la companyia ha participat en alguns dels principals teatres de l'escena catalana, com el Teatre Nacional i el Liceu, i a diversos festivals de circ i arts escèniques. Una trajectòria que evidencia el bon estat de salut de les arts circenses a casa nostra. Una millora que Rosselló celebra i que creu que és resultat de la bona feina dels professionals catalans en combinació amb el suport de l'administració pública.

Biel Rossello

Jo recordo que a l'inici érem una colla de gent motivada i a base de treballar amb rigor la gent ens ha començat a prendre seriosament.


Tot i les altes temperatures d'aquest diumenge, el públic assistent a les pistes esportives de les Planes ha gaudit d'aquest espectacle intergeneracional que ha fet volar la imaginació de grans i petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.