'Prendre partit' crida el Teatre-Auditori a reflexionar sobre la cultura i el poder


  • Comparteix:

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

El muntatge teatral 'Prendre partit', de Ronald Harwood, ha arribat aquest dissabte al Teatre-Auditori per obrir una reflexió sobre la confrontació entre art i política, entre la cultura i el poder. Sota la direcció i interpretació de Josep Maria Pou, l'obra ha dibuixat la relació del director musical Wilhelm Furtwängler amb el nazisme i ha involucrat l'espectador com a testimoni d'un judici de la Comissió Antinazi.

'Prendre partit' se situa a l'Alemanya postnazi i parteix d'uns fets reals on el director de la Filharmònica de Berlín durant la Segona Guerra Mundial, Wilhelm Furtwängler, és jutjat per ser una icona de la cultura nazi i el preferit de Hitler. Un director que tant feia concerts per als guanyadors i estava ben a prop del poder, com ajudava els jueus a fugir. El muntatge, però, mira de reflectir la posició ambigua del músic convidant l'espectador a prendre partit per jutjar-lo d'una manera o una altra.

Wilhelm Furtwängler creia que la cultura era un valor suprem i l'actor i director del muntatge, Josep Maria Pou, ha explicat a Cugat.cat que és feliç cada nit que es posa a la pell d'aquest personatge.

Josep Maria Pou

Sóc feliç cada dia que puc dir dalt l'escenari que 'l'art és més important que la política i no es pot viure sense l'art, i a tot arreu on s'interpreta Wagner i Beethoven els homes són lliures '.


Durant tot el muntatge les gravacions originals de la Filharmònica de Berlín amb peces de Bethoven i Bruckner, dirigides pel mateix Futrwängler, han creat la banda sonora de l'espectacle. Josep Maria Pou ha explicat que en realitat la gran protagonista d'aquesta obra és la cultura.

Josep Maria Pou

L'art en general és el gran protagonista del muntatge. Tots els personatges reflexionen al voltant de la cultura i la seva necessitat i utilitat.


Pou ha estat acompanyat dalt l'escenari pels actors Andrés Herrera, Pepo Blasco, Sandra Monclús, Sergi Torrecilla i Anna Alarcón, que han encarnat uns personatges que, per motius ben diferents, estan agraïts al músic. 'Prendre partit' es va estrenar l'11 de desembre al Teatre Goya de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.