L'Arxiu Nacional acull les Primeres Jornades de Genealogia i Heràldica dels Països Catalans


  • Comparteix:

Lluís Recoder ha descobert un bust en homenatge a Armand de Fluvià

Lluís Recoder ha descobert un bust en homenatge a Armand de Fluvià

Lluís Recoder ha donat el tret de sortida a les primeres Jornades de Genealogia i Heràldica dels Països Catalans, que durant tot el cap de setmana porten a l'Arxiu Nacional de Catalunya experts en aquestes disciplines. Durant l'acte d'inaguració s'ha descobert un bust en homenatge al president d'aquest primer congrés i, des de fa vint anys, de la Societat Catalana de Genealogia i Heràldica, Armand de Fluvià.

A través d'una exposició i ponències d'estudiosos de genealogia i heràldica, aquest primer congrés vol estudiar l'orígen de les famílies, les banderes i els escuts del nostre país, així com donar a conèixer i promocionar aquestes disciplines, que, segons el president del Congrés, Armand de Fluvià, cada vegada tenen més adeptes.

Armand de Fluvià

Cada vegada hi ha més gent que s'apunta als nostres cursos, més interès per saber coses sobre els nostres avantpassats i resseguir la història de les nostres famílies.


El director d'Arxius de Catalunya, Ramon Alberch, present a l'acte d'inaguració, ha destacat la importància de la conservació de la memòria històrica, i el vincle que ha d'establir amb la societat del coneixement. Per la seva banda, el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep M. Sans Travé, ha celebrat que l'arxiu pugui acollir aquest primer congrés, i ha expressat el desig de donar-hi continuïtat.

Lluís Recoder ha destacat la importància de la memòria històrica en una ciutat amb un important volum de població jove com Sant Cugat. Recoder també ha reivindicat que l'Arxiu Nacional de Catalunya hauria d'acollir, en un futur, els polèmics arxius que actualment són a Salamanca, moment que ha dit, espera amb il.lusió. Per altra banda, ha destacat la importància que institucions que conserven els símbols i referents culturals no es concentrin a Barcelona.

Llluís Recoder

Convido l'administració a descentralitzar les instuticons, com l'Arxiu Nacional de Catalunya, que treballen per difondre i conservar la cultura.


Coincidint amb el seu vintè aniversari, la Societat Catalana de Genealogia i Heràldica inagura aquestes primeres jornades amb l'objectiu d'aprofundir en l'estudi d'una disciplina que, segons de Fluvià, ha estat víctima de nombrosos fraus al llarg de la història, ja que molts genealogistes han falsejat escuts per tal de vincular els seus clients amb famílies nobles.

A banda dels orígens de les famílies i els escuts dels Països Catalans, les ponències abordaran també la sigil.lografia, la vesil.lografia i la nobiliària, que estudien, respectivament, els orígens dels segells, les banderes i les famílies nobles. L'exposició, titulada 'La genealogia i l'heràldica a través de la bibliografia', és oberta a tothom, i serà al vestíbul de l'Arxiu fins el proper 7 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.