IT Dansa porta a Sant Cugat un espectacle experimental amb dues coreografies inèdites


  • Comparteix:

IT Dansa és la companyia de l'Institut del Teatre

IT Dansa és la companyia de l'Institut del Teatre

Unes 500 persones han assistit aquest divendres a l'actuació de la companyia IT Dansa al Teatre Auditori. El grup de dansa de l'Institut del Teatre ha presentat dues noves coreografies, en un espectacle experimental que ha posat en escena quatre llenguatges coreogràfics diferents. El muntatge s'inclou dins de les activitats de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Sota la direcció de Catherine Allart, IT Dansa ha presentat a Sant Cugat un espectacle amb quatre coreografies, dues de les quals són estrenes realitzades especialment per als ballarins de la companyia de l'Institut del Teatre. L'espectacle no ha deixat indiferent ningú, i ha obtingut respostes diferents per part del públic, des de l'entusiasme dels amants de la dansa contemporània més experimental fins a la sorpresa dels més clàssics.

Abans de l'actuació, un grup d'espectadors ha pogut veure els últims retocs del muntatge en l'assaig comentat de la tarda, una iniciativa que, segons Catherine Allard, és molt positiva per apropar el públic a la dansa.

Catherine Allard

L'assaig comentat és molt important perquè el públic s'apropi al treball dels ballarins, tot i que m'hauria agradat més participàció.


Entre les coreografies estrenades, hi ha la de Ramon Oller, director de la companyia resident a Sant Cugat Metros, que parteix d'un muntatge de músiques hawaianes. Aquesta coreografia, i les altres 3 que composen l'espectacle, han pogut desplegar-se amb tota comoditat a l'espai escènic del Teatre Auditori. Un espai gran que, segons Catherine Allard, és molt adient per aquest tipus de muntatges.

Catherine Allard

Ens agrada venir a Sant Cugat. L'escenari és molt gran, a més està a prop de Barcelona i hi ha bon ambient.


IT Dansa va néixer l'any 1997 amb la voluntat d'oferir una oportunitat als joves ballarins que estan cursant els estudis de perfeccionament a l'Institut del Teatre de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.