Sant Cugat celebra el Dia Internacional de la Dansa amb un missatge de pau i convivència


  • Comparteix:

El parc Ramon Barnils ha acollit els tallers de dansa

El parc Ramon Barnils ha acollit els tallers de dansa

La dansa és un llenguatge universal que acosta els pobles i les cultures. Aquest és el missatge central que ha reivindicat enguany el Dia Internacional de la Dansa. Centenars de santcugatencs s'han sumat a la iniciativa, que ha omplert aquest dissabte el Teatre Auditori i el parc Ramon Barnils de música i danses d'arreu del Mediterrani.

Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte el Dia Internacional de la Dansa amb una mostra de músiques i danses del Mediterrani, per demostrar que el llenguatge corporal és un nexe d'unió entre els pobles i pot contribuir a construir la pau.

L'acte central de la celebració ha estat l'espectacle 'Un gest per la pau', que ha aplegat més de 400 persones al Teatre Auditori per veure les coreografies de la Factoria Mascaró, els Bastoners i l'Esbart, acompanyats per ballarins i músics grecs, turcs i del nord d'Àfrica. L'espectacle ha acabat amb una ballada conjunta, a la qual s'ha sumat el públic, que simbolitzava el crit dels pobles del Mediterrani a favor de la pau. El director i coreògraf de l'espectacle, Joan Serra, ha destacat la capacitat de la dansa per construir ponts d'enteniment entre els pobles del món.

Joan Serra

El llenguatge de la dansa, basat en l'emoció, serveix per entendre'ns.


La dansa també ha omplert durant tot el dissabte el parc Ramon Barnils. Centenars de persones, grans i petits, s'hi han donat cita per participar als tallers oberts, a càrrec de les escoles de dansa de la ciutat. Flamenc, dansa clàssica i balls tradicionals s'han barrejat, en una activitat que ha acabat amb una exhibició a càrrec d'Andança, Color Dansa, la companyia Metros i l'escola de dansa Laura Esteve. La presidenta de l'Esbart i organitzadora d'aquesta iniciativa, Pepa Sala, s'ha mostrat convençuda que la dansa és una eina per trasmetre un missatge de pau.

Pepa Sala

Mentre la gent balla, no es baralla. La dansa és una eina per unir les cultures.


La celebració, per segon any consecutiu, del Dia Internacional de la Dansa se suma a la programació regular de dansa al Teatre Auditori, als assajos comentats i a les jornades Dansa a Sant Cugat, que des de fa uns anys se celebren a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.