Víctor Alexandre dóna continuïtat a l'obra de Pere Calders


  • Comparteix:

Moment de la representació del muntatge / Foto: Localpres

Moment de la representació del muntatge / Foto: Localpres

L'obra de Pere Calders agafa un nou impuls a partir de la ploma de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, que ha donat continuïtat a 'Taula rodona', un text inacabat de l'autor barceloní, amb 'La joia de ser catalans'. Els textos, els dos teatrals, s'han presentat aquest dimarts a la ciutat amb una representació del Grup Espiral al Cafè Auditori, davant mig centenar de persones.

Aquesta ha estat la presentació oficial del muntatge que ja ha passat per diverses ciutats catalanes. La iniciativa va néixer a partir de la troballa del fragment deixat inacabat per Pere Calders, titulat 'Taula rodona'. A partir d'aquí es va fer l'encàrrec a Víctor Alexandre perquè finalitzés el text, amb el que porta ara per nom 'La joia de ser catalans'. Els dos textos es troben en un llibre que acaba de publicar Voliana Edicions.

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM), una de les filles de Pere Calders, Tessa Calders, ha lloat l'aportació de l'escriptor santcugatenc i destaca l'èxit del producte final.

Tesa Calders

Ha estat un encert aquesta publiació. Calders i Alexandre fan la seva aportació amb el seu estil. A més, manté l'actualitat de quan es va començar a escriure.


En aquesta entrevista, Alexandre ha indicat que ha gaudit amb la feina i que la resposta del públic s'adequa a la voluntat de parodiar el caràcter català. Segons el santcugatenc, el text encerta la sàtira però es queda curt, ja que els catalans 'som únics a l'hora de complicar-nos la vida'.

Víctor Alexandre

Es tracta de riure de nosaltres mateixos. Ens riem de nosaltres mateixos. En veure la realitat, l'obra es queda curta. Ningú no guanya els catalans a complicar-nos la vida.


El treball són dues obres teatrals que es fusionen internament en una sola que ja ha estat representada en diverses ocasions per diferents teatres de Catalunya a càrrec de la companyia valldoreixenca Grup de Teatre Espiral.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.