Les biblioteques inicien un servei de préstec gratuït de llibres electrònics


  • Comparteix:

Imatge d'usuaris de les biblioteques santcugatenques / Foto: Localpres

Imatge d'usuaris de les biblioteques santcugatenques / Foto: Localpres

Les biblioteques públiques de Catalunya, entre elles de les Sant Cugat, inicien aquest dilluns un servei de préstec gratuït de llibres electrònics. El servei està impulsat per la Generalitat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i el ministeri d'Educació, Cultura i Esports, i ha desenvolupat l'aplicació mòbil 'eBiblio Catalunya' i un portal a Internet que permeten reservar i descarregar llibres des de l'ordinador, la tauleta o els dispositius mòbils.

El servei 'eBiblio' permetrà a totes aquelles persones que tinguin un carnet de les biblioteques públiques llegir i descarregar llibres electrònics de manera gratuïta. De moment, el servei té una col·lecció inicial de 1.900 llibres en català i castellà, tot i que simultàniament només poden estar demandades dues obres. La renovació de les lectures s'ha de fer passat els 21 dies de la descàrrega, independentment dels préstecs existents en altres suports. La iniciativa ja és present en altres territoris de l'Estat espanyol.

A Sant Cugat la gestió de biblioteques a través d'Internet ja té altres experiències. La Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori ha incorporat als seus serveis el sistema Seebook, una plataforma de descàrrega de llibres digitals autoeditats. És una prova pilot de les biblioteques de la Diputació que donarà a conèixer les obres de sis autors.

Per a més informació sobre eBiblio.cat, es pot consultar a les biblioteques municipals o visualitzar diferents vídeos explicatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.