La natura i la cultura es donen de la mà en el 'Bosc Literari' de la Serreta


  • Comparteix:

Àngels Solé, Eduard Pomar i el president de l'Associació de Veïns.

Àngels Solé, Eduard Pomar i el president de l'Associació de Veïns.

La cultura i la natura tenen un espai comú a partir del dia 16 de maig al Bosc de la Serreta amb l'anomenat 'Bosc Literari', un itinerari de camins a través dels quals poder descobrir, mentre es passeja, faules o apòlegs en forma de plafons. De moment ja es poden descobrir 15 històries amagades entre els senders en un recorregut de poc més d'un quilòmetre.

La natura i la cultura es donen de la mà i passegen juntes per entremig de la Serreta-Bosc d'en Saladrigues. Es tracta de l'anomenat 'Bosc Literari' que permet als veïns i visitants poder reflexionar sobre la moral que hi ha continguda en cada una de les 15 faules que s'han col·locat al llarg de l'itinerari.

Impulsat per l'Associació de Veïns del barri, la idea pretén, per una banda, conservar el bosc com un espai natural que fa d'interconector entre el centre urbà i la serra de Collserola, i de l'altra, aprofitar-lo com espai de relació. Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, cal donar a conèixer aquest bosc semiurbà situat al bell mig de La Floresta:

Eduard Pomar

El Parc té un interés especial perquè és semi-urbà i és important de mantenir i donar a conèixer.


L'objectiu és, a llarg termini, poder allargar el recorregut i arranjar els trams del Torrent de la Serreta, Riera d'en Saladrigues fins arribar al parc de la Pineda formant un recorregut tancat en forma d'anella. De moment, s'està treballant en el condicionament dels accessos i s'estudia la possibilitat de posar-hi alguna mena de mobiliari urbà sense crear la imatge de 'parc urbà'.

Per la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, és una ocasió 'immillorable' per casar la cultura de les lletres amb la cultura ambiental:

Àngels Solé

Sant Cugat és una ciutat privilegiada perquè la natura i la cultura tinguin espais de trobada.


S'espera, de cara al futur, obrir les 'parades literàries' a d'altres gèneres literaris i renovar periòdicament les faules existents. També es vol comptar amb l'adhesió de la Biblioteca i altres entitats de la ciutat així com els centres escolars de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.