La calor s'uneix al Seguici de Sant Pere en l'última exhibició de les entitats

La cultura popular es deixa veure als carrers del centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

Pilar a la plaça de Sant Pere

Pilar a la plaça de Sant Pere

La calor ha tingut un fort protagonisme en el Seguici de Sant Pere, que ha permès a les entitats mostrar el bo i millor de la cultura popular local. Grups com l'Esbart, Bastoners i els Diables, entre molts d'altres, han fet les darreres exhibicions en l'últim dia de Festa Major. La cercavila ha comptat amb un lleuger descens de participació ciutadana en coincidir amb un dilluns laborable fora de Sant Cugat, segons l'organització.



Amb deu minuts de retard, les entitats de cultura popular han sortit de l'ajuntament, on s'han refugiat per fer front a les altes temperatures. La xafogor ha estat la companya de viatge dels grups participants: Geganters, Caparrots, Grup Mediterrània, Escola de Música Popular i Tradicional, Esbart, Bastoners, Trabucaires, Castellers i Diables.

El seguiment ciutadà ha estat tímid fins arribar a la plaça de Sant Pere, on té lloc la tradicional ofrena floral a la casa de Francesc Vila i Trabal 'Bal', impulsor del Paga-li Joan i el folklore santcugatenc. Un cartell penjat de la casa de 'Bal' ha recordat que el santcugatenc va morir el dia següent d'un Sant Pere de 1981, quan durant el ball del Vano i el Ram la tarima on dirigia la cobla es va enfonsar amb els músics i el mateix Vila i Trabal.

A la plaça de Sant Pere, el seguici ha recollit els balladors i balladores del Paga-li Joan. I des d'allà, la comitiva ha dirigit la marxa cap a la llotgeta del Monestir on s'ha celebrat la missa major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.