Dalí visita Sant Cugat amb 8 gravats i un recull d'obres d'artistes contemporanis


  • Comparteix:

L'exposició mostra algunes litografies de Dalí i obres d'artistes coetanis.

L'exposició mostra algunes litografies de Dalí i obres d'artistes coetanis.

La celebració de l'Any Dalí arriba a Sant Cugat de la mà de 8 gravats fets pel geni empurdanés, que es poden veure a la Galeria Canals fins el 31 de maig. La mostra també recull una selecció de l'obra surrealista de pintors coetanis com Grau-Garriga, Tharrats i Muixart com a tribut al centenari del naixement de Salvador Dalí. La sala gran de galeria també acull l'última producció de l'escultor santcugatenc Pep Codó.

La galeria Canals se suma als actes commemoratius de l'Any Dalí amb una exposició que exhibeix vuit gravats de l'artista de Figueres. Tres d'ells són d'especial rellevància ja que són manipulacions que Salvador Dalí va fer sobre els famosos 'Caprichos' de Goya, i que recullen la interpretació personal del polifacètic artista.

La resta de gravats són un exemple del Dalí més eròtic i atrevit, amb suggerents visions del mite de Sant Jordi o la immensitat del cosmos, entre d'altres. Una de obres de més relleu, però, és el gravat dedicat a la la musa de Dalí on Gala corona un artista agenollat. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha remarcat la important contribució que la Galeria Canals està fent als actes commemoratius de l'Any Dalí:

Àngels Solé

Són les empreses i les institucions les que hem de treballar per fomentar l'art i la cultura


A més, la mostra incorpora la projecció, de forma contínua, de la pel.lícula 'Un perro andaluz', com a unió entre el cinema i l'art que van segellar Dalí i el cineasta Luís Buñuel.

La mostra exhibeix també un recull de pintures surrealistes de Tharrats, Muixart, Cuixart i Grau-Garriga que, juntament amb un Tàpies, constitueixen un personal homenatge a Salvador Dalí.

D'altra banda, la galeria Canals reserva la seva sala gran a l'última producció de l'escultor Pep Codó. L'artista santcugatenc desglossa en ferro i pedra una obra que destaca per la seva força i magnetisme a l'hora de donar sentit al procés creatiu. Pep Codó:

Pep Codó

Les interpretacions que faig de la meva obra són molt 'sui generis'


Les exposicions de Dalí i Pep Codó romandran obertes fins el 31 de maig a la Canals Galeria d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.