'L'altra frontera' i 'El gigante' guanyen la 1a edició del Sant Cugat Fantàstic


  • Comparteix:

La producció catalana 'L'altra frontera' es proclama millor pel·lícula de la 1a edició del festival Sant Cugat Fantàstic, mentre que 'El gigante' obté el reconeixement del jurat al millor curt. D'aquesta manera, el festival internacional de cinema fantàstic i de terror de Sant Cugat tanca la seva primera edició, després de tres dies amb una trentena de projeccions i diverses activitats paral·leles.

El jurat ha valorat 'L'altra frontera', 'opera prima' d'André Cruz, per l'originalitat del guió i l'excel·lència del conjunt de la producció. Respecte al curtmetratge de la mexicana Gigi Saul 'El gigante', el jurat ha destacat la potència visual de la història. El jurat ha estat format pel cineasta Richard Stanley, l'especialista en efectes especials Jordi San Agustín i el director de FantBilbao, Eugenio Puerto.

A més, també ha atorgat una menció especial al film inaugural 'Time Lapse' per les interpretacions dels seus tres protagonistes i pel guió, i al curt 'Horseface' del jove director Marc Martínez.

El cineasta Richard Stanley ha elogiat el festival.

Richard Stanley

Estic molt content de ser aquí i de veure aquest festival a Sant Cugat. El gènere fantàstic ha de ser promogut a Catalunya. És un plaer.


Després de l'experiència de la Nit de Terror de l'any passat, el Sant Cugat Fantàstic ha aterrat aquest cap de setmana per quedar-se a la ciutat. Els organitzadors, els santcugatencs Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs, s'han mostrat satisfets amb la rebuda aconseguida tant a les projeccions del festival com a les activitats programades durant aquests tres dies.

Segons Carreté, el festival ha nascut amb vocació de continuïtat.

Marc Carreté

Insistim des de l'organització que el festival ha nascut amb una vocació de continuïtat. Ha funcionat i el públic ha respost.


De fet, Carreté ha avançat a Cugat.cat que ja pensen en una segona edició, en la qual els agradaria incorporar a la programació alguna 'première' absoluta i ampliar les activitats paral·leles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.