La Festa Major de les Planes serà una competició entre els veïns


  • Comparteix:

Les Planes celebra la seva festa grossa al setembre

Les Planes celebra la seva festa grossa al setembre

La Festa Major de les Planes, que tindrà lloc de l'11 al 13 de setembre, enfrontarà en proves de tot tipus els veïns de la zona. Es faran dos bàndols: la meitat dels planencs seran l'equip verd i l'altre, l'equip vermell. Així, competiran en proves d'obstacles, en el campionat de petanca i en la cursa popular, entre d'altres. Enguany, l'Associació de Veïns de les Planes serà la pregonera de la festa grossa del districte.

Un dia abans que arrenqui la festa, el dia 10 de setembre a les set de la tarda, s'inaugurarà a la Font d'en Colom una escultura d'homenatge als veïns i veïnes del barri. El mateix dia, a les nou, els veïns estan convidats a un sopar de carmanyola a les pistes poliesportives, on una hora més tard es projectarà el documental 'La muntanya, crònica de la construcció d'un poble', de Laia Manresa.

Divendres 11 de setembre
L'activitat començarà a dos quarts de vuit del vespre amb la Missa de la Mare de Déu, al Casal del Pi de Can Borrull. Una hora més tard serà el torn de la cercavila, amb la Banda i els Gegants de les Planes, que anirà des de la Font d'en Colom fins a la plaça Coll de la Creu d'en Blau.

A les nou serà moment del pregó de l'Associació de Veïns de les Planes i, mitja hora més tard, es repartiran els mocadors que determinaran els dos bàndols del districte. I a les onze de la nit tindrà lloc la primera prova d'aquesta competició, una cursa d'obstacles inspirada en el programa de televisió 'Humor amarillo'.

Dissabte 12 de setembre
Les activitats arrencaran al matí amb la trobada de puntaire a la plaça Coll de la Creu d'en Blau, a les deu. A la mateixa hora tindrà lloc el campionat de petanca al Casal del districte; les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a fmlesplanes@hotmail.com i els equips poden tenir fins a tres participants.

D'onze del matí a dues del migdia els equips del districte podran participar del 'Photocall de Festa Major' a les pistes esportives. També a les onze aquest espai acull un parc infantil i una festa de l'escuma.

Ja a la tarda, a les cinc, més competicions: parxís, al Casal (inscripcions a fmlesplanes@hotmail.com), i jocs d'aventura a les pistes poliesportives, espai on tindran lloc la resta d'activitats del dia. De sis de la tarda a deu de la nit continuarà el 'photocall'.

A les set de la tarda arriba la música amb l'Urban Festival, que acollirà Impossible To Clean, Dj Rambla i Markus FM. També hi haurà una exhibició de grafitis. A les nou del vespre, botifarrada popular, i a les onze, ball amb l'orquestra 'La banda del Drac'.

Diumenge 13 de setembre
L'últim dia de festa grossa arrenca a les deu amb la cursa popular del districte i segueix a les onze amb un mercat de compravenda i un taller de pintura infantil a les pistes poliesportives.

A les dotze se celebra a la plaça Coll de la Creu d'en Blau la missa de Festa Major i, a la una del migdia, és el torn de la paellada. A les quatre de la tarda, els més agosarats podran participar en un concurs de menjar flams. Mitja hora més tard hi haurà una exhibició de dansa del ventre.

A les cinc de la tarda se celebraran també a les pistes esportives les proves definitives de la festa amb jocs populars. Els guanyadors es coneixeran a les set de la tarda. Abans, però, no pot faltar un clàssic: la cantada d'havaneres, amb el grup Els pescadors de l'Escala, i rom cremat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.