653 persones en risc d'exclusió social gaudeixen del programa 'Apropa Cultura'


  • Comparteix:

Susanna Pellicer, Carmela Fortuny i Pep Tugues en la presentació dels resultats del programa

Susanna Pellicer, Carmela Fortuny i Pep Tugues en la presentació dels resultats del programa

653 persones en risc d'exclusió social han gaudit de la programació del Teatre-Auditori gràcies al programa 'Apropa Cultura'. És la 5a edició que Sant Cugat acull aquest programa que promou la participació de les entitats de la ciutat que treballen amb col·lectius amb risc d'exclusió social als principals equipaments culturals de Catalunya.

Per primera vegada en cinc edicions s'ha fet balanç dels usuaris del programa 'Apropa Cultura' que es consolida a Sant Cugat. Durant la temporada 2014-2015 un total de 653 persones han participat al programa d'inclusió social. D'aquest total, 345 personses tenen discapacitat intel·lectual; 63 són dones amb risc d'exclusió social; 82 són infants i joves en risc d'exclusió social; 30 persones tenen malalties cròniques i 133 usuaris són persones amb malalties mentals.

La tintenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat el nombre de participants a l''Apropa Cultura' i ha destacat que sense aquest programa el col·lectiu amb risc d'exclusió social 'segurament no aniria al teatre'.

Susanna Pellicer

Més de 650 persones han accedit al programa 'Apropa Cultura'. És un nombre important. Sempre diem que ens fixem més en la qualitat que en la quantitat però jo crec que aquest any hem de ressaltar la quantitat de persones.


Les entitats santcugatenques ASDI, Cooperativa Estel, Taller Jeroni de Moragas, Associació de Monoparentals de Sant Cugat contra la Violència de Gènere, Oncolliga, Grup Catalònia, Fundació Privada Sant Medir i l'Ateneu Santcugatenc han gaudit del programa.

La psicòloga de la Fundació Privada Sant Medir, Laura Sopena, ha valorat l'experiència ja que el programa permet als usuaris del centre veure els espectacles, sortir de la residència i passar un dia especial.

Laura Sopena

Estem molt contents amb el programa perquè ens permet venir a la ciutat i gaudir d'espectacles que és impossible que els usuaris del centre poguessin pagar i visitar. L''Apropa' ens permet venir en grup a Sant Cugat, passar un dia especial i sortir de la residència.


A més, el programa 'Apropa Cultura' també ha obert les portes del Teatre-Auditori a persones en risc d'exclusió social dels municipis de Barcelona, Canovelles, Castellar del Vallès, Rubí, Sabadell, Santpedor, Sant Adrià del Besòs i Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.