Els Gausacs i els Geganters de Sant Cugat aniran a la Via Lliure


  • Comparteix:

Gausacs, a la Via Lliure

Gausacs, a la Via Lliure

Els Castellers i els Geganters de Sant Cugat participaran a la Via Lliure que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural organitzen per l'Onze de Setembre. Les dues entitats de cultura popular i tradicional, que ja van participar l'any passat a la Via Catalana, estaran presents en el tram 68, assignat a Sant Cugat.

L'Assemblea Nacional Catalana ha donat a conèixer la llista de 40 colles castelleres que participaran a la Via Lliure de l'Onze de Setembre. Els Gausacs, que reprenen l'activitat el 21 d'agost, marquen l'11S en la seva agenda de sortides que prèviament els haurà portat a La Bordeta (Barcelona) i Rubí.

Igual que els de la camisa verda, la colla gegantera local també se suma a la mobilització de l'Onze de Setembre, amb la presència del Joan, la Marieta i la Salut. El president de Geganters, Ramon Bruguera, afirma que s'hi senten cridats anar-hi com entitat, creu que és un compromís de país.

Ramon Bruguera

Per nosaltres és un compromís de país anar-hi. Com altres anys hem fet s'ha muntat un autocar per baixar el gegants i els socis de l'entitat que ho volen s'han apuntat.


L'entitat ha fet un comunicat per anunciar que sortiran en autocar a les dues de la tarda del municipi rumb Barcelona. La colla ha apuntat que 'la participació de les entitats atorga a la Diada tota la diversitat que expressa la cultura popular i tradicional catalana'. També afegeix que la seva presència vol demostrar 'l'anhel dels catalans de decidir el futur'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.