El Taller d'escenografia del Teatre-Auditori fa 20 anys amb 250 creacions


  • Comparteix:

El Taller d'escenografia del Teatre-Auditori / Foto: Teatre-Auditori

El Taller d'escenografia del Teatre-Auditori / Foto: Teatre-Auditori

El Taller d'escenografia del Teatre-Auditori ha construït prop de 250 decorats des que va obrir les portes fa 20 anys. El taller, que crea una dotzena d'escenografies a l'any, ha treballat amb primeres figures del món artístic i cultural i ha portat les seves creacions per tots els escenaris del país, i també els d'àmbit internacional.



Al soterrani del Teatre-Auditori, sota l'escenari i la platea, s'hi amaga el Taller d'escenografia, un centre de construcció i disseny de decorats que ha recreat prop de 250 ambients escenogràfics des de la seva fundació, ara fa 20 anys.

El taller ha produït peces de teatre musical, sarsuela, dansa, teatre clàssic, màgia i comèdia, amb espectacles de prestigi mundial i amb interpretacions de primeres figures del món artístic i cultural. Segons els responsables, la clau de l'èxit ha estat la diversificació: treballen el metall, la fusta, el porexpan i, fins i tot, enginys motoritzats.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, assegura que a dia d'avui les creacions del taller han passat per tots els teatres del país.

Pep Tugues

Des dels seus orígens fins avui s'han fet més de 250 escenografies. No hi ha cap escenari del país on no hi hagi hagut una escenografia del Teatre-Auditori.


Es tracta d'un taller de 500 metres quadrats que produeix una dotzena de creacions a l'any tant per a companyies nacionals com internacionals. La seva labor ha contribuït a l'èxit del Teatre-Auditori, ampliant-ne la programació a través de l'intercanvi de construccions per a representacions. El director del taller, Carles Pujol, recorda 'Spamalot' com una de les peces més ambicioses.

Carles Pujol

Un gran repte que vam tenir va ser 'Spamalot'. Des de la primera reunió amb la productora Filmax i El Tricicle fins a la seva construcció dalt de l'escenari, només van passar quatre mesos.


Des del soterrani del Teatre-Auditori, el taller duu 20 anys cuinant escenografies que combinen l'estètica i la tècnica per recrear móns de fantasia dalt de l'escenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.