El cicle de cinema d'autor arriba amb forta presència de films francesos


  • Comparteix:

'Vivir es fácil con los ojos cerrados' és una de les propostes

'Vivir es fácil con los ojos cerrados' és una de les propostes

El Cicle de Cinema d'Autor arrenca el curs amb un trimestre on el cinema francès juga un paper destacat. Les pel·lícules es podran veure en versió original subtitulada i, com és habitual, en tres sessions els dijous que començaran a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit i a les deu de la nit. Les entrades tenen un preu de quatre euros, tres pels menors de 25 anys. A més, s'ofereix la possibilitat de comprar un abonament per a les 14 pel·lícules per 52 euros.

La programació
La primera projecció serà la producció espanyola 'Magical Girl', dirigida per Carlos Vermut, el dijous 17 de setembre. La següent cita serà el dijous de la setmana següent i oferirà un tast del cinema que es fa a Estònia amb 'Mandariind'.

El primer dijous d'octubre es podrà veure 'Phoenix', una proposta alemanya que parla de la postguerra que va viure el país germànic després de la Segona Guerra Mundial. El 8 d'octubre 'Une nouvelle amie' és la primera projecció francesa del cicle i tracta, amb to d'humor, la sexualitat i el desig.

'Clouds of Sils Maria' és una coproducció francesa i alemanya que es podrà veure el 15 d'octubre que gira al voltant de l'envelliment d'una coneguda actriu. 'Blood Ties' és un film nord-americà que segueix l'estil del cinema negre dels anys 70 i que es podrà veure el dia 22. Octubre tanca el darrer dijous del mes amb la pel·lícula 'Chiisai Oucgi' que explica una història d'adulteri ambientada al Japó just abans que esclati la Segona Guerra Mundial.

El 5 de novembre serà el moment de veure 'Mita Tova' una història israeliana que reflexiona sobre l'eutanàsia amb ingredients de comèdia negra. El 12 de novembre es projectarà la darrera proposta de David Trueba 'Vivir es fácil con los ojos cerrados', guanyadora de sis premis Goya.

El 19 de novembre, es projectarà una nova proposta amb segell israelià. Es tracta de 'Dancing arabs', que posa al descobert les dificultats que troben les persones àrabs en el seu dia a dia a l'Estat d'Israel. 'Les heritiers' és una altra proposta francesa que, en aquest cas, tracta la memòria històrica i tanca el mes el dia 26.

El desembre comença amb 'Anime nere', el dia 3, una producció italiana que reflecteix el fenomen de l'N'Draghueta, la màfia calabresa.

'Hang-Gon Ju' és la pel·lícula que es projectarà el 10 de desembre i que està produïda a Corea del Sud i és la proposta que més premis s'ha endut al seu país en el darrer any.

'Hippocrate', una reflexió humanista al voltant de la medicina, és la pel·lícula francesa que tanca el trimestre el dia 17.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.