El cinema clàssic torna a Sant Cugat amb Welles, Chaplin, Renoir, Truffaut i Wilder


  • Comparteix:

Orson Welles, a la seva obra mestra

Orson Welles, a la seva obra mestra

El cicle de cinema de clàssic torna el 28 de setembre a les sales Cinesa amb un repòquer de directors de prestigi amb Orson Welles, Charles Chaplin, Jean Renoir, François Truffaut i Billy Wilder. 'Citizen Kane', 'Limelight', 'La Marseillaise', 'Les quatre cent coups' i 'Double indemnity' arribaran els últims dilluns de mes, tret del desembre que s'avança al tercer amb motiu del Nadal. Les sessions són en VOS a les vuit del vespre.

'Citizen Kane', d'Orson Welles - 28 de setembre
Considerada una de les obres mestres de la història del cinema, Orson Welles creava un nou estil de narrativa a la pantalla gran. El director es va basar en la vida de l'empresari de la comunicació William Randolph Hearst per crear el personatge de Charles Foster Kane, que obre el film amb la seva pròpia mort i pronunciant la paraula 'Rosebud'.


'Limelight', de Charles Chaplin - 26 d'octubre
Una de les últimes creacions de Charles Chaplin. La història se situa a Londres durant la Primera Guerra Mundial. Un veterà còmic anomenat Calvero, alcohòlic i en plena decadència, salva una noia quan està a punt de suïcidar-se i l'acull a casa seva.


'La Marsellaise', de Jean Renoir - 30 de novembre
La Revolució Francesa vista a través dels ulls dels seus participants directes, des de camperols al mateix Lluís XVI, és l'eix d'aquest drama d'època dirigit pel mestre Jean Renoir.


'Les quatre cent coups', François Truffaut - 21 de desembre
Una de les cintes més emblemàtiques de Truffaut en què un noi de 14 anys suporta les desavinences dels seus pares i la pressió del seu mestre. Colpit per les misèries dels adults, trama un pla amb un amic per escapar.


'Double Indemnity', de Billy Wilder - 18 de gener
Un llargmetratge referent en el cinema de suspens. Walter Neff és un venedor d'assegurances que, al costat de la 'femme fatale' Phyllis Dietrichson, tramen un pla per assassinar el marit d'ella i quedar-se amb els diners de la seva assegurança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.