TVC estrena avui '13 dies d'octubre' amb Carles Martínez com a protagonista


  • Comparteix:

Alguns dels protagonistes de '13 dies d'octubre' / Foto: Ccma.cat

Alguns dels protagonistes de '13 dies d'octubre' / Foto: Ccma.cat

Televisió de Catalunya (TVC) estrena aquest dijous el telefilm '13 dies d'octubre' amb l'actor santcugatenc Carles Martínez com a protagonista. Martínez es posa a la pell de Lluís Companys en aquesta història que narra els últims dies de l'expresident assassinat pel franquisme. El llargmetratge es podrà veure quan passin cinc minuts de les deu de la nit.

'13 dies d'octubre' està dirigida per Carlos Marques-Marcet i coproduïda per Televisió de Catalunya, Batabat i Lastor Media. La pel·lícula transcorre durant els 13 dies que passen des que Companys és traslladat a Barcelona, presentat a la capitania general de Catalunya, empresonat al castell de Montjuïc, jutjat i, finalment, afusellat. L'acció se centra en el debat existent entre Companys, l'advocat que intenta defensar-lo i el règim franquista que l'executa.

Martínez és conegut a la televisió per sèries com 'Sagrada família', 'La memòria dels cargols' o la 'tv movie' 'El cafè de la Marina', a més de tenir una llarga trajectòria teatral que també el relaciona amb Companys amb el seu 'Cambó/Companys', un espectacle d'oratòria parlamentària sobre els fets del 6 d'Octubre de 1934.

L'actor Òscar Muñoz i l'actriu Clara Segura són alguns dels altres protagonistes del film.

El tema principal de la banda sonora ve de Sant Cugat
L'Orquestra de l'Escola de Música Victòria dels Àngels interpreta, sota la direcció de Pedro Pardo, el tema principal de la banda sonora de '13 dies d'octubre'. És una composició de Pascal Gaigne.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.