La música tradicional catalana amenitza la primera sessió del cicle 'Música al Parc Ramon Barnils'


  • Comparteix:

Els Ministrers de la Ciutat han portat instruments tradicionals com la xirimia o cornamusa.

Els Ministrers de la Ciutat han portat instruments tradicionals com la xirimia o cornamusa.

El grup local Ministrers de la Ciutat, una formació de música tradicional catalana, ha obert el cicle de 'Música al Parc Ramon Barnils', que fins el 20 de juny durà al parc totes les escoles de música de la ciutat cada diumenge al migdia. Un centenar de persones han assistit al concert inagural, que ha comptat amb instruments tradicionals catalans com el flaviol, la xirimia o el sac de gemecs.

L'escola de música tradicional catalana El Tudell ha estat l'encarregada d'inagurar aquest cicle, que se celebra per primera vegada, i que compta amb la participació de totes les escoles de música de la nostra ciutat. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha destacat l'objectiu lúdic però també didàctic d'aquest cicle.

Àngels Solé

És difícil sensibilitzar els nens amb la música perquè necessiten moure's, i aquí al parc ho poden fer, poden escoltar i jugar alhora. És una activitat que vol sensibilitzar.


La representació d'El Tudell ha estat a càrrec de la formació Ministrers de la Ciutat. Aquest grup, format és una cobla de tres quartans, un tipus de formació instrumental del segle XIV formada per instruments amb una tradició molt antiga al nostre país i, especialment, a la nostra ciutat. Ho explica el director d'El Tudell, Galdric Santana.

  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.