Solé i Sabaté, Figueres i Talavera, al nou curs dels Amics de la Unesco


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres és un dels ponents del cicle

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres és un dels ponents del cicle

El nou curs dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat oferirà a l'octubre quatre conferències que tindran com a eix vertebrador el lema 'Llengua, indentitat, país'. Els historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Josep Maria Figueres, el poeta Lluís Calvo i la filòloga Meritxell Talavera conduïran aquestes ponències, en les quals ha col·laborat Òmnium Cultural. Les xerrades tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

La primera conferència tindrà lloc el 7 d'octubre, a les set de la tarda, i anirà a càrrec de l'historiador i escriptor Josep Maria Solé i Sabaté, que parlarà de 'Lluís Companys: exili i mort'. La segona, que tindrà lloc una setmana després, anirà conduïda pel poeta santcugatenc Lluís Calvo amb el títol 'Audaces i talentoses: la poesia jove a l'inici del segle XXI'.

El dimecres 21 serà el torn de l'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres, que tornarà a abordar la figura de Lluís Companys, però en aquesta ocasió farà un recorregut 'de la Unió de Rabassaires a la Mancomunitat'. L'última xerrada serà la de la filòloga Meritxell Talavera, que el dia 28 parlarà sobre 'Manuel de Pedrolo: un narrador multiforme perillós.

Cinefòrums
En paral·lel a la programació de xerrades, l'entitat ha preparat dues sessions de cinefòrum. La primera serà dilluns que ve a les set de la tarda a l'ANC i es posarà sobre la taula el documental alemany 'El visionari' (Marcus Vetter, 2014), que explica la història del consultor de financer Martin Armstrong, que va predir la situació econòmica actual als anys 80.

El segon cinefòrum tindrà lloc el 26 d'octubre i debatrà sobre 'La casa de la morera' (Sara Ishaq, 2013), un film que explica la història de la Sara, filla d'un iemenita i una escocesa que, després de viure 15 anys a Escòcia, torna al Iemen per descobrir les seves arrels.

Sortida Cultural
El 29 d'octubre els Amics de la Unesco organitzen una visita guiada a l'exposició 'El triunfo del color. De Van Gogh a Matisse', que es podrà veure a l'edifici Garriga Nogués de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.