El Petits Camaleons tanca la quarta edició amb més de 5.000 participants


  • Comparteix:

Una imatge del concert de teràpia de shock / Foto: Localpres

Una imatge del concert de teràpia de shock / Foto: Localpres

La quarta edició del Festival Petits Camaleons tanca les portes amb gran èxit de participació i amb la varietat musical com a eix central de la seva programació. Més de 5.000 persones s'han acostat aquest cap de setmana a Sant Cugat per gaudir en família d'un festival que ja està consolidat al panorama nacional. L'augment de públic i de concerts ha anat acompanyat d'una millora en els espais i l'ampliació de propostes per als més menuts en el que l'organització anomena 'creixement positiu'. Els Catarres, Blaumut, M-Clan, Joan Miquel Oliver i Marion Harper són algunes de les formacions que han participat enguany al festival.



Després de quatre anys, el Petits Camaleons és ja una cita obligada en el calendari de cites musicals per a tota la família. Així ho demostren les més de 5.000 persones que s'han acostat aquest cap de setmana a Sant Cugat per gaudir de concerts de grups de primera línia adaptats a les necessitats dels més menuts.

Un any més, el festival ha estat possible gràcies a la coproducció de Nosonores, el Teatre-Auditori i l'Ajuntament de Sant Cugat. El director del Petit Camaleons, Albert Puig, afirma que, després de quatre anys, la relació és cada cop més fluïda.

Albert Puig

Ens entenem a la perfecció i remem tots en la mateixa direcció. És una coalició público-privada, però cada cop ens fusionem més i ja no és una coproducció, sinó una producció integrada.


Prop de 30 grups han passat pels set escenaris del festival. Alguns d'ells, com Ramon Mirabet, ja són veterans del Petits Camaleons.

Ramon Mirabet

Hem d'educar mitjançant la bona música. A la televisió s'escolta un tipus de música i està bé que així en puguin escoltar d'altra.


Per altres, com Marion Harper, era la primera vegada que hi participaven.

Marion Harper

Són agraïts i responen moltíssim, no tenen la por que tenim els adults a vegades. Col·laboren moltíssim, són molt macos.


Els guanyadors de l'edició passada del concurs 'Oh Happy Day', InCrescendo, també s'han estrenat al festival.

Julen Gerrikabeitia

És molt bonic. Diuen que és difícil perquè tens més tensió, però quan veus tants nens gaudir de la música que fas és molt bonic.


Ja sigui la primera vegada o no, pràcticament tots els participants coincideixen en el fet que el públic infantil és el més exigent. Per superar el repte, cadascú ha seguit la seva pròpia tàctica. Carles Sanjosé, Sanjosex, explica que ha escollit un repertori animat.

Sanjosex

Selecciono temes animats, però tampoc molt animats. Són nens, no entenen tota la música i intentem posar-los-ho fàcil.


En canvi, el cantant dels Catarres, Èric Vergés, afirma que no han modificat el seu repertori perquè troben 'normal que els nens escoltin els grups dels grans'.

Catarres

No canviem grans coses més enllà de les explicacions i parem una mica entre tema i tema. Ens sembla normal que els nens escoltin tot tipus de música.


Joan Miquel Oliver, un dels plats forts de la programació d'enguany, creu que els més menuts són un repte molt interessant.

Joan Miquel Oliver

El concert de nit és molt diferent que aquest. És un ambient de buit legal, de caos, m'encanta. És molt saludable.


El santcugatenc Martí Gonzàlez, membre de Crazycmos, té clar que la clau per mantenir l'atenció dels més menuts és estar-hi molt a sobre.

Crazycmos

S'ha d'estar molt a sobre seu, intentar que reaccionin. Es cansen molt ràpid.


Un any més, l'organització ha apostat per programar grups de renom nacional amb formacions locals. Els santcugatencs The Crazycmos, Solà & Estella i Pearson han estat els escollits. Una iniciativa que els membres de Pearson valoren molt positivament.

Pearson

Sempre està bé que confiïn en els grups locals i que puguin participar-hi.


Una programació que ha apostat, un any més, per la pluralitat d'estils. Un fet que Carles Chacón, líder de Coriolà, afirma que és un dels punts forts del Festival.

Coriolà

Petits Camaleons conserva molt bé l'ecleticisme i representa l'estil que fem els grups. Els nens poden apreciar estils diferents, però també adquirir hàbits.


El Festival Petits Camaleons és una plataforma per formar el públic del futur. Així ho afirma el membre de Senior i el Cor Brutal Miquel Àngel Landete.

Senior

Hem de crear espectadors de cinema i de concerts. Cal generar no només creadors, sinó també consumidors.


Un equip humà de 120 persones ha estat necessari perquè els 5.000 participants poguessin gaudir dels més de 30 concerts programats. Així ho ha explicat el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues.

Pep Tugues

Les 120 persones que hem treballat en aquest festival han estat a un nivell altíssim. Tenim un equip humà molt bo, la bona tria musical i la satisfacció del públic. Tenim tots els ingredients per tenir festival per molts anys.


Durant el Festival, també s'han pogut veure les actuacions dels participants al certamen Petits Talents, organitzat per Cugat.cat. El Festival Petits Camaleons tanca enguany una edició d'èxit amb la vista posada en l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.