La Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc duplica activitats i creix en públic


  • Comparteix:

El barri del Monestir-Sant Francesc tanca una Festa Major que ha arribat a duplicar el nombre d'activitats respecte edicions anteriors. La plaça d'en Coll, la plaça de Sant Francesc i, com a novetat, els jardins del Vallès han estat l'escenari d'una festa que s'ha obert a noves disciplines i iniciatives. Els organitzadors celebren que, malgrat la pluja, hagi crescut també el públic.

La Festa Major del Monestir s'ha fet gran. Enguany ha crescut l'afluència de públic i els espais a l'aire lliure, però, sobretot, s'han multiplicat el nombre d'activitats. Hi ha hagut més d'una trentena d'actes que en alguns casos s'han dut a terme de manera simultània.

Aquest creixement es deu a canvis en l'organització de la festa. El pes ja no només recau en l'Associació de Veïns sinó que ara dotze entitats més del barri s'hi han implicat. La portaveu de la xarxa d'entitats del barri del Monestir - Sant Francesc, Rebeca Galán, considera que així es poden fer moltes més coses pel barri.

Rebeca Galan

Era una iniciativa de l'Associació de Veïns , però aquesta any hem volgut sumar mirades i fer una mica més gran la festa. Com més entitats, més força i potencial.


Una de les novetats ha estat la pràctica esportiva. Durant tot el cap de setmana hi ha hagut diversos tornejos, com el de petanca i el de futbol sala, però alhora s'han fet fins a tres exhibicions de dansa, boxa i fitness, a més de comptar amb una mostra de les danses dels bastoners de Sant Cugat diumenge al matí.

Tot plegat és una oportunitat per fer moure l'esquelet i promoure hàbits de vida saludable, tal com ha afirmat la membre de la Xarxa de Veïns del barri El Monestir - Sant Francesc, Núria Torrents.

Núria Torrents

Volem fer de la salut una eina més perquè el barri conegui que hi ha entitats públiques i privades per cuidar-se. És promoure la salut per a totes les edats.


Per potenciar el patrimoni del barri, també s'ha estrenat una ruta cultural que ha recorregut diferents indrets de la zona, amb una vintena de participants.

Veïns

M'ha encantat, fa un any que vivim aquí i és una bona manera per conèixer el barri. / Hi ha molts detalls que no coneixíem, si s'amplia serà encara millor.


Com és tradició, la gastronomia es manté ben present a la festa. L'habitual botifarrada de dissabte al matí i la paella popular de diumenge segueixen sent dos ingredients bàsics i ja consolidats a la celebració.

Als vespres, el públic ha seguit premiant l'aposta per la música en directe i els concerts han tingut una bona afluència de públic

De cara a l'any vinent, els organitzadors esperen ampliar els espais a l'aire lliure i dónar a conèixer millor les activitats de la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.