'Cremats' retrata les misèries humanes en clau còmica


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

L'obra teatral 'Cremats' ha demostrat aquest divendres al Teatre-Auditori que les desgràcies humanes són quelcom que compartim tots els éssers humans i, tot i que costi detectar-ho, a vegades poden tenir la seva vessant còmica. Sota la direcció de Roger Peña, autor del text, Willy Toledo, Maife Gil, Tilda Espluga i Isaac Alcayde han donat vida a quatre antiherois que han fet riure el públic assistent. El muntatge ha donat el tret de sortida a la nova Sala Cabaret del Teatre-Auditori.



Una parella a punt de separar-se, un gigoló que es fa passar per lladre, una sogra tafanera i una assegurança de vida en joc. Aquests són els elements que construeixen el relat de 'Cremats', una comèdia sobre les misèries humanes que signa el guanyador del 4t Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta, Roger Peña.

Durant més d'una hora i mitja, la història s'ha anat teixint al voltant de quatre antiherois als quals se'ls va complicant la vida fins a límits insospitats. Misèries humanes que tothom ha petit alguna vegada i que ajuden a l'espectador a empatitzar amb el text. Com explica l'actor Willy Toledo, són els drames universals els que acaben generant la comèdia.

Willy Toledo

Els personatges són 'mindundis', gent amb una vida molt gris, amb problemes econòmics. Però això és fonamental perquè existeixi el punt de comèdia. El públic es reconeix en els drames universals i allà és on es genera la comèdia.


El muntatge ha anat alternant el català i el castellà indistintament, un tret que, com diu l'actriu Maife Gil, aporta verosimilitud al text, ja que els catalans són bilingües.

Maife Gil

Això del català i castellà té molta gràcia perquè és el que passa normalment a casa nostra: la gent és bilingüisme. El que passa és que quan ho trobes dalt d'un escenari, li trobes una altra dimensió.


'Cremats' ha estat l'espectacle que ha donat el tret de sortida al format Sala Cabaret del Teatre-Auditori, que també acollirà els muntatges 'Piaf! The Show', 'Venus i Adonis', Vanesa Martín, Obeses 3D.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.