Alumnes de l'ETSAV elaboraran el projecte de nova de seu dels Castellers


  • Comparteix:

Els Castellers treballen per tenir nova seu el 2017

Els Castellers treballen per tenir nova seu el 2017

Estudiants de tercer i quart curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) treballen en l'elaboració del projecte que ha de donar forma a un nou local social i d'assaig dels Castellers el 2017. Amb el suport dels Gausacs i de l'Ajuntament, la iniciativa forma part d'una assignatura quadrimestral que implicarà l'alumnat en la fase d'estudi i disseny per crear un projecte final que servirà de guia per a la construcció del nou espai, pendent d'ubicació.

Els Castellers de Sant Cugat van estrenar local social fa dos anys i mig a la rambla de Can Mora. Els assajos, però, els fan des de fa gairebé 10 anys a la Sala Canigó de l'antic Club Muntanyenc (CMSC). És una divisió que podria finalitzar amb la proposta que hi ha sobre la taula dels estudiants de l'ETSAV: construir un local d'assaig i social per als camises verdes.

En la primera fase del projecte, la d'estudi, els alumnes presentaran entre cinc i 15 propostes basades en criteris com la sostenibilitat, el finançament i les necessitats de la colla. Són uns projectes que es presentaran el 16 de gener.

La segona fase, la de disseny, recopilarà en un únic projecte les millors idees dels projectes presentats, amb les valoracions dels Gausacs. Tot plegat donarà lloc a un projecte final que serà el full de ruta per a la construcció del local.

Preguntat sobre la ubicació, el responsable de Comunicació de Castellers, Ferran Ballester, ha apuntat que les propostes dels alumnes també preveuran possibles localitzacions i el model de finançament. Per Ballester, el lloc del local ha de ser proper al centre, accessible amb tot tipus de transport i amb alçària per als assajos.

La creació del nou espai es preveu per al 2017 i s'emmarca en els 20 anys de la colla castellera, amb l'objectiu de ser un referent en sostenibilitat econòmica i mediambiental, innovació arquitectònica i viabilitat en el model d'explotació.

Ferran Ballester

És una aposta innovadora i que pretén introduir el món de la sostenibilitat en el món local. Estem molt ben assessorats des de l'ETSAV i l'Ajuntament.


Abans de la primera fase, la iniciativa ha inclòs uns seminaris amb experts en el món casteller com el professor de l'ETSAV, Robert Brufau, i l'arquitecta, Anna Buigas; tots dos membres de Castellers; igual que Raül Romeva, l'expresident del Parlament i fundador dels Xiquets de Reus, Ernest Benach, i l'arquitecte dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament, Josep Tarragó.

Aquest consell assessor també ha rebut les aportacions de la presidenta i el cap de colla, Gemma Aristoy i Biel Samsó, i de la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.